zaterdag 14 juni 2014

Zaterdag 14 juni 2014


Finale Flynth Westland cup

Voor de 42e maal wordt vandaag om 17:00 uur de finale van de Flynth Westland cup gespeeld. Op het hoofdveld van Naaldwijk zal er gestreden worden tussen hoofdklasser Westlandia zo. en Topklasser Excelsior M.  Vanwege het feit dat beide selecties dit weekend op meerdere fronten actief zijn, zullen beide trainers moeten puzzelen.
De Naaldwijkers zijn titelverdediger en kunnen morgen voor de 10e keer de beker winnen. De tricolores gaan voor de 4e winst. De laatste keer dat Excelsior de beker won was in 2011. Toen werd VELO na pingels verslagen.
De laatste keer dat Excelsior M. en Westlandia tegenover elkaar in de finale stonden was in 2006. Het werd toen 2-0 voor de groen-witten.
De wedstrijd staat onder leiding van Marcel van Ekelenburg. Zijn assistenten langs de lijn zijn Stanley van Lith en Henk Moerenhout
WOS-sport heeft 2 verslaggevers voor de radio-uitzending aangesteld. De luisteraars van de lokale omroep van het jaar, kunnen genieten van de Johan Voslamp en Henk Schaafsma. Voor de WOS-TV zal Leo Boon de samenvatting maken.
Westlandia won met 6-1 van de "2de garnituur" van Excelsior M.

FeVoWest finale onder 23

Daags nadat het AD bekend maakte dat het bestuur van de Federatie Voetbalverenigingen Westland per direct de taken heeft neergelegd,  komen er 2 echte Westlandse bolwerken voor de FeVoWestcup in actie op het hoofdveld van Naaldwijk
Om 13:30 strijden de beloftes van VELO en Westlandia om de felbegeerde prijs.
Trainer van de Wateringers, Dennis van der Steen. zal zeer benieuwd zijn naar de selectie van zijn collega-trainer Theo Verbeek. Die laatste heeft immers te maken met het feit dat zondag 1 de finale van de Westlandcup speelt, zondag 2 morgen in de provincie Groningen de finale voor het landskampioenschap strijdt en er dit weekend 2 grote toernooien voor de A1 en B1 zijn op het eigen sportpark.
Ook hier is de WOS met commentator Willem Lenting aanwezig.
VELO heeft de finale met 3-0 gewonnen (Mick van Elswijk , Lars van der Krogt en Tom Koene)

2e editie Maassluiscup

Vandaag wordt voor de 2e maal gestreden om de Maassluiscup. Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld op het complex van VDL.
Deelnemende verenigingen zijn titelverdediger Excelsior M, VLD, MSV'71 en Brielle.
Voor de tricolers geldt dus ook dat men keuzes moet maken bij het selecteren van de spelers voor dit team en de groep voor de Westland cup. De sponsor van de cup is tevens verbonden aan de selectie van de Topklasser. Hij zou het zeer op prijs stellen als Excelsior M. zich goed laat vertegenwoordigen.
Jan v.d. Meijs zal voor WOS-radio deze toernooidag volgen
VDL en Excelsior M. speelden zoals verwacht de finale. De triclores wonnen met 1-0

Westlands Oude Glorie Toernooi 

Vandaag wordt ook de 2e editie van het Westlands Oude Glorie Toernooi gespeeld op het Juliana Sportpark in ’s-Gravenzande. 14 deelnemende verenigingen, waaronder een aantal clubs die nu gefuseerd zijn, strijden met hun oud eerste elftal spelers van 40 jaar en ouder op een half veld 7 tegen 7 om een trofee die beschikbaar is gesteld door Leo de Haan, oud voetballer van Monster, Velo en ’s-Gravenzandse S.V.
Het idee om het Westlands Oude Glorie Toernooi te organiseren is drie jaar geleden ontstaan toen John Kraan en Simon Zwijgers aan wijlen John van den Bos toestemming vroegen om het 35+ toernooi van Hoekse Boys naar FC ’s-Gravenzande te halen. Dit toernooi wordt dan ook aan John van den Bos opgedragen en moet uitgroeien tot een reünie van spelers uit het Westlandse voetbal. Iedere vereniging is daarom gevraagd te spelen in het oorspronkelijke tenue van de vereniging om zoveel mogelijk herinneringen aan vroeger op te roepen.
Deelnemende verenigingen zijn: ’s-Gravenzandse SV, ’s-Gravenzandse VV, Hoekse Boys, Hoek van Holland, RKSVM, vv Monster, Westlandia, vv Naaldwijk, Verburch, vv Maasdijk, Quintus, VELO, vv LYRA en SV Honselerdijk.
Aanvang toernooi is om 10.30 uur en de finale is om 16.00 uur en wordt gefloten door Leo Looije. .

Laatste uurtjes van de overschrijving

Morgenavond eindigt de "transferperiode" voor de amateurs. De postbus van de bond zal wel uit moeten puilen van de blauwe formulieren, want de afgelopen maanden waren er dagelijks wel mutaties te melden in het standaardvoetbal. Daar komen dan ook nog alle mutaties in het jeugd- en reactieve voetbal bij.

Het WK in Brazilië

Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:
  • 00:00 uur Chili Spanje
  • 18:00 uur Columbia - Griekenland
  • 21:00 uur Uruguay - Costa Rica
  • 24:00 uur Engeland - Italië met scheidsrechter Kuipers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten