dinsdag 17 juni 2014

Dinsdag 17 juni 2014


Extra keeper voor VV Naaldwijk

Op de valreep heeft Naaldwijk nog een doelman aan de selectie toe kunnen voegen.
De 21 jarige keeper Ricardo Looije zal komend seizoen ook deel uitmaken van de selectie van VV Naaldwijk. Hij komt over van SVC’08. Daarvoor speelde hij bij FC 's-Gravenzande waaronder ook in de selectie. Hij is de vijfde versterking van buitenaf voor de selectie van nieuwe trainer Roy Wasmus.
Richard Hagedoorn blijft in tegenstelling tot eerdere berichtgeving betrokken bij VV Naaldwijk, echter niet meer als keeper voor het eerste. Peet van de Heuvel komt over van de zondag en Tom Bravenboer speelde ondanks dat hij in hogere jeugd teams speelde in een lager team en gaat nu eveneens deel uit maken van de selectie. Mark Zwinkels, Ard Bergwerff, Niels van de Ende, Bart Hoogkamer en Bart Olsthoorn zullen ook deel gaan uitmaken van het 2e, waarvan de laatste vier spelers terugkeren in de selectie.

Wijziging van de overschrijvingen

Excelsior M. was op 6 juni zeer content dat Marruchen Zimmerman de overstap zou gaan maken van Leonidas naar Maassluis. Afgelopen weekend werd bekend dat hij toch in Rotterdam blijft voetballen. Een fikse streep door de rekening van de tricolores..
Ook het AD Rotterdam zal niet blij zijn met deze actie. De krant heeft vandaag in het regionale sportkartern een groot artikel over zijn transfer: 
 
-----
Ook Steven Wapenaar is op zijn besluit teruggekomen. Hij zou, vanwege blessureleed, stoppen met voetballen. Nu blijkt dat hij overschrijving aangevraagd heeft naar MSV'71, het team van vader/trainer Wilco Wapenaar.

Nasleep van de Westlandcup....

Het AD gaat in de krant van maandag j.l. ook nog in op het gebeuren rondom de finale van de Westlandcup tussen Westlandia zo. en de 2e garnituur van Excelsior M. (6-1)
De krant kopt "Cup met een smaakje" .
Verderop in het artikel valt te lezen dat de presentatie van Excelsior M. met het 2e elftal niet overal werd gewaardeerd. Trainer Willem den Besten van Westlandia liet zelfs in de krant optekenen: "Ik hoef in de voorbereiding geen oefenwedstrijd tegen Excelsior. Als zij ons niet serieus nemen, dan wij hen ook niet."
Dick van der Kooij van de begeleidingsstaf van de tricolores voelde zich ongemakkelijk in de ontvangstkamer van VV Naaldwijk en liet ook duidelijk merken dat hij zat met het bestuursbesluit van Excelsior M. om met het 1e team op het toernooi van de sponsor (Maassluiscup) in actie te komen.  Trainer Peer van Rijn schaamde zich zelf een beetje.
--------
Op de site van Westlands voetbalnieuws was in april al te lezen dat er voor Excelsior M. een conflict kon ontstaan op 14 juni.....



Ondanks eerdere toezeggingen, was het verrassend dat Excelsior M. uiteindelijk, na de winst in de 1/2 finale,  er toch voor koos om het 1e team naar VDL af te vaardigen. 
Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor alle vrijwilligers, sponsors van de Flynth Westlandcup, voetballiefhebbers en genodigden, was de keuze van Excelsior M. een forse streep door de rekening. De laatste maanden was hard gewerkt om van de finale een mooie afsluiting van het seizoen te maken. Ook de WOS was met 2 radio-verslaggevers en een TV-ploeg op de Hoge Bomen aanwezig. WOS-Sport had 2 uur extra zendtijd gekregen op de radio gekregen. Daarnaast waren ook diverse vertegenwoordigers van de schrijvende- en digitale media aanwezig. 
Niks ten nadele van de groep die wel op sportpark De Hoge Bomen in actie kwam, heeft Excelsior M. in het Westland afgelopen zaterdag veel goodwill verspeeld.

De organisatie van de Flynth Westlandcup zal bij de 43e editie veel energie moeten stoppen om sponsors, verslaggevers en supporters warm te laten lopen voor de wedstrijden en finale de prestigieuze cup. Die energie had men liever in andere zaken gestopt (red)

Het WK in Brazilië

Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:
  • 18:00 uur België - Algerije 
  • 21:00 uur Brazilië - Mexico 
  • 24:00 uur Rusland - Zuid-Korea 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten