zaterdag 21 juni 2014

Zaterdag 21 juni 2014


Kees v.d. Kolk klaar bij GDA

Kees v.d. Kolk stopt aan het einde van het seizoen als verenigingsmanager bij GDA. Gelet op het beperkte budget heeft de club besloten, prioriteit te leggen bij de jeugdopleiding. De oud-trainer van o.a. het voormalige Rood-Wit uit 's-Gravenzande stopt per 1 juli a.s..

"Oud-" doelman MVV'27 naar SC Heerenveen

Keeper Maarten de Fockert vertrekt transfervrij naar SC Heerenveen.  De 19-jarige doelman uit Maasland,  speelde afgelopen seizoen  in de A1 van Feyenoord. De Fockert tekent een contract voor 2 jaar bij de club van trainer Dwight Lodeweges.

.v. VELO organiseert tweede editie Respecttoernooi

Na de tragische en zinloze dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen op 9 december 2012 heeft de KNVB de aandacht voor sportiviteit en respect geïntensiveerd. Ook s.v. VELO uit Wateringen heeft sindsdien dit thema binnen de vereniging belangrijker gemaakt. Dit uit zich in de organisatie van de tweede editie van het Respecttoernooi voor D- en E-pupillen op 28 juni.

Bewust maken
Vorig jaar werd de eerste editie van het Respecttoernooi met een helder doel georganiseerd. 'We willen de spelers en speelsters bewust maken van wat wel en niet normaal is op en rond een voetbalveld' aldus organisator Richard Wolf. 'We denken dit te bereiken door naast een toernooi te spelen waarbij geen scheidsrechters aanwezig zijn, ook per team met de spelers te praten over situaties waarbij respect in en rond het voetbalveld naar voren komt. Daarnaast geven we een presentatie, laten we een filmpje zien en presenteren we de vijf hoofdregels vanuit VELO op het gebied van respect'.

D- en E-pupillen
VELO kiest ervoor een toernooi voor D- en E-pupillen te organiseren omdat deze leeftijdscategorieën het belang ervan begrijpen. Richard Wolf: 'Je wil de spelers zo jong mogelijk bereiken, het is echter wel belangrijk dat ze snappen waar je het over hebt'. Richard Wolf hoopt dat andere verenigingen het voorbeeld van VELO volgen. 'Als vereniging heb je verantwoordelijkheid af te leggen aan de ouders van zowel je eigen spelers als de spelers van de tegenstanders. Door aandacht te besteden aan respect hopen wij als VELO ons steentje bij te dragen aan een fijner klimaat rond en op de voetbalvelden. Het zou fantastisch zijn als andere verenigingen zich hier ook nog meer voor in zouden zetten'.

Het WK in Brazilië

Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:
  • 18:00 uur
  • 21:00 uur
  • 24:00 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten