donderdag 19 juni 2014

Donderdag 19 juni 2014


Wedstrijdschema's A-categorie nieuwe seizoen

Van de site van de KNVB:
Vanaf komend seizoen worden de gebruikelijke wedstrijdschema’s door de KNVB aangepast. Niet langer speelt in schema 14 speelnummer 1 de eerste wedstrijd thuis tegen speelnummer 14.
Zoals bekend gebruiken we voor elke competitie een vast wedstrijdschema, waaruit verenigingen kunnen afleiden welke elftallen in welke speelronden thuis spelen. Zie hiervoor het huidige bewaarnummer, hoofdstuk 2.2.
Met name voor de verdeling van wedstrijden over het seizoen zijn de wedstrijdschema’s van groot belang. Maar ook om te kijken of alle wedstrijden in een bepaald weekend op een accommodatie kunnen worden ingepland.
Jaarlijks geven de verenigingen bij de (digitale) inschrijving hun wensen voor het nieuwe seizoen aan. Deze wensen moeten leiden tot de gewenste verdeling van wedstrijden per weekend en over het seizoen heen. Moet het tweede gelijktijdig thuis spelen met het eerste, of juist niet? Speelt de B1 gelijktijdig thuis met A1, etcetera.
Reden
Achterliggende reden van de aanpassing is, dat we hierdoor de wensen van verenigingen maximaal kunnen inwilligen. Het hanteren van de oude gebruikelijke schema’s gaf te weinig mogelijkheden om daaraan tegemoet te komen.
De nieuwe schema’s bieden veel meer mogelijkheden, wat positief is voor de verenigingen. Maar ook de nieuwe schema’s bieden geen garantie dat we alle wensen kunnen inwilligen. In een aantal gevallen moet de KNVB keuzes maken.
Veel verenigingen gebruiken de schema’s voor het vervaardigen van de verschillende wedstrijdschema’s, bijvoorbeeld voor de presentatiegids of website. Om die reden stellen we de schema’s voor de A-categorie graag beschikbaar.
Per district kan tevens worden besloten de nieuwe schema’s ook te hanteren voor sommige B-categorie competities. Het district informeert uiteraard de verenigingen dan hierover.

Walter Bennet (Excelsior M) international voor Aruba

Walter Bennet  van de B1 van Excelsior M. is  uitgenodigd voor het nationaal elftal onder 20 van Aruba. Hij  mag deel gaan nemen aan de kwalificatiewedstrijden voor de wereldkampioenschappen onder 20 die in 2015 in Nieuw Zeeland zullen plaatsvinden.
Walter Bennet mag zich op 2 juli in Aruba gaan melden voor een trainingsstage die duurt tot 14 juli as. Op 18 juli speelt het elftal dan tegen Grenada, op 20 juli tegen Puerto Rico en op 22 juli tegen de Dominicaanse Republiek.

Delorge bestraft voor matchfixing

Laurent Delorge, de Belgische ex-prof  van o.a. Ajax, ADO Den Haag en Roda JC, is in zijn vaderland veroordeeld wegens matchfixing. Delorge heeft tussen acht en tien jaar geleden geld aangenomen om wedstrijden te beïnvloeden. Hij speelde toen voor Lierse SK. Delorge is veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke celstraf en een boete van 5500 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

Het WK in Brazilië

Vandaag staan de volgende wedstrijden op het programma:
  • 18:00 uur Columbia - Ivoorkust
  • 21:00 uur Engeland - Uruguay
  • 24:00 uur Japan - Griekenland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten