zondag 9 maart 2014

Zondag 9 maart 2014

Westlands nieuws


De organisatie van de Flynth Westlandcup heeft bekend gemaakt dat er 2 wedstrijden verplaatst zijn:
  • MVV'27 - Loosduinen wordt nu gespeeld op dinsdag 1 april a.s.
  • Westlandia - Den Hoorn verschuift naar zondag 30 maart 

Jesper Gudde is ook volgend seizoen actief bij Zwaluwen Vl. Het wordt voor de oud-speler van Excelsior M. zijn 2e seizoen bij de club uit de hoofdklasse.

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 is zaterdag het toernooi in la Manga gestart met een gelijkspel. Tegen Schotland werd het 2-2. Het toernooi wordt gespeeld in voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi dat vanaf 5 april in eigen land plaatsvindt. Voor zover bekend kwam regio-genote Michelle Vrieling niet in actie.

Wedstrijden


thuis uit uitslag doelpuntenmakers
Hollandia *P2* Westlandia 2-0---
VELO HMSH 1-1Jeffrey Beukenholdt
Wilhelmus Schipluiden 2-2Maurice Flinterman en Rik Burgerink 
Verburch DOSR 0-4---
*P1* Den Hoorn Full Speed 3-1Donny v.d.Bos 2x en Azdin Achalhi

---

Overig nieuws


Van de site van Verburch:
KNVB verklaard beroep van de vereniging tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie ongegrond
6 maart 2014 - De Commissie van Beroep van de KNVB heeft het beroep van de vereniging tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie naar aanleiding van het incident tijdens de wedstrijd Verburch A1 - Capelle A1 ongegrond verklaard. Dat betekent dat A1 definitief uit competitie is en de spelers dit seizoen geen bindende wedstrijden meer kunnen spelen, ook niet in een ander team.

Het bestuur is tegen de uitspraak van de Tuchtcommissie in beroep gegaan, niet omdat wangedrag "normaal" wordt gevonden of wordt goedgekeurd wat er is gebeurd, maar omdat wij als bestuur de straf onevenredig zwaar vinden voor degenen die zich afzijdig hebben gehouden of juist de-escalerend hebben opgetreden. De Commissie van Beroep heeft echter anders geoordeeld. De consequenties zijn groot. Niet alleen kunnen de betrokken spelers dit seizoen niet meer uitkomen in wedstrijden, de A1 degradeert ook hierdoor automatisch naar de 1e klasse. Het imago van de vereniging heeft hierdoor schade opgelopen.
Dit alles neemt echter niet weg dat wangedrag altijd en overal onacceptabel is en dus ook niet op en rond de velden thuishoort. Het bestuur wil dit bij deze nogmaals benadrukken. Iedereen moet zich ervan bewust zijn dat gedrag tijdens wedstrijden verregaande gevolgen kan hebben, niet alleen voor individuele spelers maar ook voor het team en de vereniging.
De uitspraak met betrekking A1 toont dat overduidelijk aan. De KNVB heeft de regels aangescherpt om excessen en geweld op de velden tegen te gaan. Dit kan leiden tot zware sancties. Dat treft nu helaas ook onze club. Het bestuur roept dan ook alle leden en in het bijzonder spelers en begeleiders op hiermee rekening te houden en vooral lering te trekken uit de situatie rond A1.
De bestuursleden van Verburch en Capelle trekken samen op om deze gang van zaken te bespreken met het districtsbestuur van de KNVB. Wij hebben namelijk nog diverse vragen over de gevolgde werkwijze. De doelstelling van Verburch voor dit seizoen is het op een goede en kwalitatieve wijze de 12 A-junioren klaar te stomen voor de senioren. Na een bijeenkomst met de groep spelers is er afgesproken dat het seizoen op een positieve, plezierige wijze wordt afgesloten. De sfeer in de groep is goed.

De A1 traint gewoon door en er worden wekelijks vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Verburch hoopt dat andere verenigingen na het lezen van dit stuk de A1 uitnodigt voor een vriendschappelijke wedstrijd.

---

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten