maandag 24 maart 2014

Maandag 24 maart 2014

Westlands nieuws



Westlandia won zaterdag voor de 17e keer een competitieduel. Toch heeft de ongeslagen ploeg uit Naaldwijk, net als Honselersdijk (16x winst) nog geen prijs gewonnen.
Komend weekend kan daar verandering in komen. Als Honselersdijk de inhaalwedstrijd bij CION wint, is Piet Boon met zijn team in ieder geval verzekerd van P/D wedstrijden naar de 2e klasse. Honselersdijk heeft daar dan wel 9 overwinningen voor nodig gehad. Bij puntverlies in Vlaardingen, zal gewacht moeten worden op het resultaat van  KMD-Westlandia (wordt ingehaald op 2e Paasdag?). Beide teams staan op 2 punten achterstand van Honselersdijk.

Prestaties van de teams uit de regio 


Door de 1-0 overwinning van afgelopen zaterdag kan FC 's-Gravenzande niet meer rechtstreeks degraderen uit de hoofdklasse. De promovendus  is onbereikbaar geworden voor Heinenoord en Oranje-Wit. Komende zaterdag komt XerxesDZB voor een inhaalwedstrijd  naar het Julianasportpark. Die club staat op de 11e plaats en komt dus nu in aanmerking voor P/D wedstrijden met de 2e klassers. Het onderlinge verschil bedraagt slechts 4 punten in het voordeel van de FC.

Joey Brouwer (Honselersdijk), Merk Houtman (KMD), Adiel Amakran (MSV'71), Sebastiaan v.d. Starre (VELO) en Melvin v.d. Zeijden (VELO) waren voor het eerst dit seizoen doeltreffend in een competitieduel  van het 1e team.

speelronde 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 21 23 24 25 26 27 28 29 30
Excelsior M ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██
FC 's-Gravenzande ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██
H'dijk ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██
HVC'10 ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██
KMD ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██
Loosduinen ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██
Lyra ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ■■ ██ ██
Maasdijk ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██
MSV'71 ██ ■■ ██ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██
MVV'27 ■■ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██
Naaldwijk ■■ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■
Quintus ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██
Sportclub Monster ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ■■ ██ ■■ ██ ██ ■■ ██ ■■ ██ ■■
VDL ██ ██ ██ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■
Verburch za. ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ■■
Westlandia za. ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██
Den Hoorn ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ■■ ■■ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██
Schipluiden ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██
VELO ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██
Verburch zo. ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ■■ ██ ██ ██ ██
Westlandia zo. ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■ ██ ██ ██ ██ ██ ██ ■■

© Westlands voetbalnieuws

Overig nieuws


Katwijk dreigt uit elkaar te vallen (bron site voetbaluitkatwijk) Terwijl het eerste elftal haar uiterste best doet om te handhaven in de topklasse, heerst er een tweedeling binnen de vereniging op de Krom. Volgens het Leidsch Dagblad begon het al bij de keuze om te promoveren naar de Jupiler League. Voorzitter Wim Guijt was een voorstander om te promoveren terwijl trainer Cees Bruinink en hoofdsponsor Diek Parlevliet tegen waren. Het samenvoegen van stichting Topvoetbal en de businessclub zou volgens de krant betekend hebben dat het clubbestuur niets meer in te brengen had.
De sportieve resultaten liegen er dit seizoen niet om. Vorige maand werd door het bestuur en de technische commissie het vertrek geëist van de hoofdtrainer. Vriend van Bruinink en hoofdsponsor Parlevliet wilde niet meegaan in die beslissing en promoveerde Bruinink tot technisch directeur. Dit tot ongenoegen van de technische commissie. Eindverantwoordelijk van de technische commissie, Dennis-Jan Mieras stapte op en haalde in de krant onlangs uit naar Cees Bruinink. ,,Bruinink is een grote manipulator. Bruinink moet weg. Parlevliet en Guijt moeten gaan praten. Dat kan leiden tot het vertrek van één van beiden. Of misschien van allebei. De uitkomst van deze week kan zijn dat er niet veel overblijft van de club, vrees ik.” Cees Bruinink verwijt dat de technische commissie heeft gefaald tijdens de winterstop met het aantrekken van een nieuwe speler. De technische commissie zou Carte Blanche hebben gekregen van de hoofdsponsor. ,,Na vier weken zaten we met de nummer negentien van FC Dordrecht te praten. Toen heb ik gezegd: dit moeten we niet doen. Cees Bruinink vond alleen dat er een nieuwe speler moest komen. Ik zei: het zal lastig zijn, met zo’n profiel. Wat als die speler niet komt?” Mieras was zelf ook niet tevreden over de kwaliteiten van de trainer.,,Vrijwel alle spelers presteren structureel onder hun niveau. Is de trainingsintensiteit de oorzaak van alle blessures? Het ligt bij Cees nooit aan zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten