vrijdag 28 maart 2014

Vrijdag 28 maart 2013


Westlands nieuws


VV Lyra en trainer Jasper Steringa hebben besloten aan het einde van het seizoen toch uit elkaar te gaan. De eerder afgesloten contractverlenging wordt teruggedraaid. (bron AD)

In de 3e klasse C (bij KMD, Honselersdijk en Westlandia) was recent de wedstrijd SC Zuiderpark - Houtwijk gestaakt. De tuchtcommissie heeft besloten om beide teams vrij te spreken van staken door schuld vanwege wanordelijkheden. Het is nog niet duidelijk wat er met het restant van de wedstrijd moet gebeuren. Bij staken stond het 3-2 voor Houtwijk.

de wedstrijden


Voor de Anstelcup 2014-215 plaatsen zich de topklassers die zich direct handhaven. Daarnaast zijn er per district nog tickets voor de 4 beste teams uit de beker.
Voor die 4 plaatsen zijn de komende bekerwedstrijden van belang
  • Topklasser Excelsior M. - Nieuwenhoorn
  • Topklasser Capelle - Oude Maas
  • Delta Sport - Topklasser Barendrecht
  • Sportlust'46-SC Feyenoord
Topklasser Excelsior M. ontvangt zaterdag thuis dus hoofdklasser Nieuwenhoorn. Normaal gesproken spelen de tricolores dus alleen voor de districtsbeker. Ze staan 7 punten los van de p/d-plaatsen en hebben dus al zo goed als zeker een ticket voor de Amstelcup.

4e klasser Feyenoord is ook nog steeds in de race voor een plaats in de landelijke beker. Het team van trainer Harry Akkermans moet het in Woerden opnemen tegen Sportlust'46.
Bij winst is de kersverse kampioen van de 4e klasse dus verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi.  Bij uitschakeling is men afhankelijk van het bekerresultaat van de 3 topklassers die zich nog wel rechtstreeks moeten handhaven op het hoogste niveau. Men zal dus met bijzondere interesse kijken naar de resultaten van die teams in de beker, maar zeker ook in de competitie. Barendrecht en Capelle moeten nog vol aan de bak om uit de P/D strijd naar de hoofdklasse te blijven Beide teams staan slechts 3 punten los van de 13e plaat (=p/d-wedstrijden).

Overig nieuws


PSV moet het voorlopig stellen zonder hoofdtrainer Phillip Cocu.Bij de coach is donderdag met succes een tumor uit zijn rug verwijderd.Tijdens het herstel van Cocu worden de taken waargenomen  door assistent-coach Ernest Faber. (bron NOS TT)

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten