zaterdag 8 maart 2014

zaterdag 8 maart 2014

Westlands nieuws


Mandy v.d. Berg heeft met de dames van Oranje met 4-3 verloren van de Schotten. De Naaldwijkse verblijft met de Nederlandse selectie op Cyprus. Komende maandag staat er nog een wedstrijd tegen Frankrijk op het programma.

Lyra en Schipluiden hebben zich afgelopen week geplaatst voor de 1/2 finale van de Delftse competitie voor teams 16-23 jaar. Lyra won met 3-1 bij Full Speed en Schipluiden was op eigen veld te sterk voor de leeftijdsgenoten van Wilhemus.
Wippolder en DSO spelen ook in de 1/2 finale. Wie tegen wie moet spelen, wordt pas bekend als alle poulewedstrijden achter de rug zijn.

Hargasport gaat alsnog proberen om via de rechter de opgelegde straf ongedaan de maken. De club werd, na de ongeregeldheden in de wedstrijd tegen Quintus, uit de competitie gezet. De club is van mening dat de bond door vormfouten de straf onrechtmatig heeft opgelegd.

Wedstrijden


thuis uit uitslag doelpuntenmakers
Excelsior M. IJsselmeervogels 1-1Vincent v.d. Berg
*P2* ASWH FC 's-Gravenzande 4-0---
Naaldwijk Lyra 1-1(N) Tim Kardol (L) Jack Binnendijk
*P1* HVC'10 VDL 2-1(H) Leroy Smits en Jurgen Warbout (V) Rachid Kurus
Be Fair SC Monster 2-2Koen Warners en Ruud Zuyderwijk
Zevenhoven MVV'27 0-1Jordy Lems
KMD Honselersdijk 0-2Kenan Muminovic en Ralph Heskes
Westlandia GDA 3-0Boyd Rijnenberg, Frank v.d. Deijl en Silvester Steentjes
MSV'71 NOCKralingen 5-0Brian Vermeulen 3x en David Renes 2x
Harga Sport Verburch Hargasport is uit de competitie gezet
Hermes DVS *P2* Quintus 2-2Bas Otten en Erik Verbeek
*P1* Maasdijk Hilligersberg 5-1Jente van Staalduinen 2x, Bart Hofstede, Pavel Uljas en Hichan el Mankouzi
PGS/Vogel Loosduinen 1-4Jeffrey Eckhardt 2x,  Dylan Zoutendijk.  en Jean Paul Alleblas

De wedstrijd KMD - Honselersdijk werd in de 2e helft tijdelijk gestaakt. Bij de hervatting stonden beide teams nog maar met 9 man. Scheisdrechter Broeckaert  had 4 rode kaarten uitgedeeld aan (K) Jesse de Waard en Daan van Rossum en (H) Ralph Heskes en Loek Grootscholten.  Later in die wedstrijd werd ook Rob Vrijmoed van KMD nog weggestuurd..

Overig nieuws


Persbericht gemeente Westland
Inschrijving geopend voor duurzame verenigingen

De Westlandse gemeenteraad heeft in haar laatste raadsvergadering besloten sport- en cultuurverenigingen die duurzame energie willen opwekken te gaan ondersteunen. De gemeente trekt hiervoor de komende vier jaar een half miljoen euro uit. Verenigingen die willen investeren in duurzame energieopwekking, kunnen via het digitale loket op www.140174.nl nu al hun aanvraag indienen. Want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Dankzij deze nieuwe energiemaatregel kunnen verenigingen 25% van het investeringsbedrag van zonnepanelen, zonneboilers, of andere vormen van duurzame energieopwekking in de vorm van een subsidie ontvangen. Voorwaarde is dat de vereniging zelf minimaal € 5.000 investeert. De drempel om subsidie te ontvangen lag in eerste instantie op € 10.000, maar werd op verzoek van de raad en het verenigingsleven verlaagd naar € 5.000. De maatregel geldt alleen voor verenigingen die de subsidie aanwenden voor energieopwekking en dus niet voor energiebesparing, zoals isolatie. Een sport- of cultuurvereniging kan maximaal € 25.000 aan subsidie ontvangen.
Met dit voorstel wordt uitvoering gegeven aan een op 5 november 2013 door de raad ingediende motie. Mohamed el Mokaddem, wethouder van o.a. Sport, is verheugd over het bereikte resultaat. “Een compliment aan de Westlande gemeenteraad is hier op zijn plaats, onze raadsleden dragen met dit voorstel in belangrijke mate bij aan de ambitie van de gemeente Westland om de meest duurzame greenport van Nederland te zijn. Die duurzaamheidsambitie geldt niet alleen voor onze tuinbouwsector, maar voor de hele Westlandse samenleving, waarin sport en cultuur belangrijke elementen zijn. Als college hebben we dan ook meteen de handschoen opgepakt en zijn hiermee aan de slag gegaan. Met elkaar creëren we een waardevoller Westland.”

---

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten