zaterdag 27 december 2014

Pilot: Juniorenvoetbal op zondag (VELO)


Van de site van de Wateringse club
Binnen VELO vindt er een schreefgroei plaats m.b.t. het gebruik van de accommodatie op de zaterdag en de zondag. Op zaterdag zijn de kleedkamers en de velden overvol terwijl er op zondag nog genoeg ruimte is.
In samenspraak met de KNVB starten we vanaf 17 januari met een pilot welke tot het einde van het seizoen duurt. Per week worden er 4 wedstrijden, van de B t/m de F Junioren (jongens en meisjes),verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Ieder team in voornoemde categorie kan dus dit seizoen éénmalig op de zondag i.p.v. op de zaterdag ingedeeld worden. Iedere zondag worden er 2 wedstrijden gespeeld door B,C en D Junioren en 2 wedstrijden door E en F Junioren. In de 1e week van januari krijgen wij het overzicht van de KNVB tot het einde van het seizoen. De betreffende VELO teams weten dan bijtijds wanneer zij op zondag moeten voetballen. De clubs die op bezoek komen worden door de KNVB geïnformeerd en zullen aan deze pilot hun medewerking moeten geven.
Voordelen: meer ruimte op zaterdag in de kleedkamers en op de velden, op zondag een kleedkamer per team beschikbaar en bijna altijd op kunstgras spelen. Op basis van deze pilot, en de reeds bekende voor- en nadelen, zal er aan het eind van het seizoen geëvalueerd worden met als doel de juiste keuze voor het seizoen 2015/2016 te kunnen maken.
Dagelijks Bestuur Jeugdvoetbal VELO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten