woensdag 17 december 2014

Maakt de FIFA zich belachelijk ?????


Komend weekend is het weer feest voor de jongste jeugd bij Verburch. Bij de DEF-jeugd is er een heus WK in de zaal.  Het toernooi staat garant voor een perfecte organisatie, mooie wedstrijden, veel strijd, supporters en scouts om de talenten uit de regio aan het werk te zien. Je hoort in het Westland en omstreken niemand over het feit dat Verburch dit WK organiseert.

Hoe anders is het bij dat andere WK.... 
De FIFA heeft zich al niet geloofwaardig gemaakt met de toewijzing van dit kampioenschap aan Qatar in 2022. Ook rondom het WK 2018 in Rusland hangt een dubieuze geur....
Om alle schijn van omkoping en belangenverstrengeling te ontzenuwen, had de FIFA Michael Garcia van de ethische commissie opdracht gegeven e.e.a. tot de bodem uit te zoeken. Zijn bevinden zijn opgetekend in een "geheim/intern" rapport van 430 pagina's.
Onder druk van diverse bonden en de media heeft de FIFA een samenvatting van 42 blz. verstrekt, waarbij beide 2 organiserende landen vrij gepleit worden van corruptie.
Deze samenvatting is bij Garcia in het verkeerde keelgat geschoten. Hij meende dat de samenvatting die de ethische commissie van de FIFA onder leiding van voorzitter Eckert opstelde, niet correct de inhoud van zijn rapport weerspiegelde.
Zijn commentaar op de FIFA en de samenvatting kwam hem bijna op een disciplinair onderzoek te staan. Sepp Blatter en zijn discipelen werden echter teruggefloten door het Disciplinaire comité van de wereld-voetbalbond.
Garcia stelde wel beroep in om meer duidelijkheid te verschaffen. De FIFA heeft echter gisteren besloten zijn beroep niet ontvankelijk te verklaren. Dat betekent dat er vorm- en/of procedurefouten gemaakt zijn en er dus geen inhoudelijke behandeling van-/oordeel volgt op, zijn verzoek.
Voor de Amerikaanse advocaat was dit aanleiding om direct zijn functie bij de ethische commissie neer te leggen. Garcia liet vandaag in een verklaring weten dat volgens hem de FIFA kampt met een 'gebrek aan leiderschap. In zijn collega en commissielid,  Hans-Joachim Eckert, heeft hij alle vertrouwen verloren
Als Garcia, één van de best ingevoerde mensen van de FIFA op dit dossier,   al zo over de gang van zaken bij de FIFA denkt, hoe moeten alle "buitenstaanders dan oordelen. 

De FBI is inmiddels ook bezig met een eigen onderzoek naar de handel en wandel van de FIFA. Mogelijk dat daarbij meer nieuws wereldkundig gemaakt kan worden.
Bondsbestuurder Michael van Praag liet in de VI al een luchtballonnetje op... "mogelijk gaan we een nieuwe wereldvoetbalbond starten"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten