woensdag 31 december 2014

Albert van der Dussen nieuwe hoofdtrainer van VELO


Persbericht VELO


VELO staat goed aangeschreven dus waren er de nodige sollicitanten om Cees Tempelaar op te volgen als hoofdtrainer van VELO. Na enkele goede gesprekken met kandidaten is VELO er in geslaagd om Albert van der Dussen (50) aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer met ingang van het seizoen 2015-2016. Het contract geldt voor één jaar.
Albert is geen onbekende voor VELO. In de seizoenen 2003-2004/2004-2005 was hij al eerder werkzaam als hoofdtrainer bij VELO. Daarna heeft Albert zijn trainersloopbaan vervolgd bij VUC, Haaglandia/Sir Winston, Jong AJAX en HVV. Albert is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal waarvoor hij o.a. stage heeft gelopen bij Real Madrid, dat destijds getraind werd door José Mourinho. Tevens was hij scout voor Fulham en Jong Oranje. Daarnaast is Albert bij de KNVB stafdocent technische opleidingen/bijscholingen, o.a. opleiding TC 1, opleiding TC II-III voor ex-professionals en diverse bijscholingen (wedstrijdanalyse, voetbalconditie, ontwikkeling speelwijze en keepers).
Ook toen hij niet bij VELO in dienst was, zag je hem bijna wekelijks bij VELO omdat zijn dochter Rosalyn bij VELO heeft gevoetbald en nu volgt hij zijn zoon Alain die in de F8 speelt. Saillant detail is dat het jeugdbestuur Albert dit seizoen al heeft weten te strikken als trainer-coach van de F8 en het zal niet vaak gebeuren dat je dan intern doorstroomt naar de functie van hoofdtrainer. Het bestuur gaat nog in overleg met Albert of beide functies het komende seizoen wel te combineren zijn. Nadat hij VELO in 2005 verliet heeft hij altijd gezegd om ooit nog een keer terug te keren bij (zijn) VELO. VELO is de enige club waarmee hij nog geen prijs heeft gewonnen.
Het bestuur is blij met Albert van der Dussen en is er van overtuigd dat hij, gebruikmakend van de uitstekende jeugdopleiding bij VELO en zijn eigen kennis en ervaring, verder kan gaan bouwen aan het jonge VELO om die prijs te pakken en VELO een stapje hoger te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten