zaterdag 6 december 2014

2014-12-06 WK-loting Oranjevrouwen bekend


Het Nederlands vrouwenelftal is zaterdagavond tijdens de loting voor de groepsfase van de FIFA Women’s World Cup Canada 2015 ingedeeld in groep A, samen met gastland Canada, China en Nieuw Zeeland.

Van de site van de KNVB
Bondscoach Roger Reijners aanwezig in Ottawa, reageerde na afloop van de loting: ,,Het is een lastige, maar mooie poule. En spelen tegen thuisland Canada betekent hoogstwaarschijnlijk een vol stadion, dat is toch geweldig? We hebben eerder tegen Nieuw Zeeland gespeeld om de Cyprus Cup, dus we weten dat het een sterke ploeg is. Tegenstander China is wat minder bekend voor mij, maar elke ploeg die het WK haalt, heeft veel kwaliteiten en bovendien staat China net boven ons op de FIFA World Ranking. We kijken erg uit naar het toernooi. Het is voor het team en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal fantastisch op dit mondiale podium te spelen."
'Geweldige wedstrijden'
Aanvoerder Mandy van den Berg volgde de loting vanaf haar vakantieadres: ,,Mooie tegenstanders! En wat een geweldige wedstrijden gaan we spelen. Het treffen met de beste ploegen van de wereld zorgt ervoor dat we ons als team op het allerhoogste podium kunnen laten zien. We hebben ontzettend veel zin om dit fantastische toernooi te gaan spelen en gaan ons de komende maanden optimaal voorbereiden op het WK."
Nederland speelt de eerste groepswedstrijd op de openingsdag van het WK 2015. Zaterdag 6 juni wordt het duel met Nieuw Zeeland gespeeld in het Commonwealth stadion in Edmonton. Vijf dagen later, donderdag 11 juni staat in hetzelfde stadion het treffen met China op het programma. Voor de laatste poulewedstrijd reizen de Oranjevrouwen naar Montreal, waar maandag 15 juni gastland Canada in het Olympic Stadium de tegenstander is. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de poules gaan door naar de achtste finales.
Geschiedenis
De OranjeLeeuwinnen en Canada speelden tienmaal eerder tegen elkaar. Twee keer eindigde het duel in een gelijkspel en acht maal versloegen de Canadese vrouwen Nederland. De laatste wedstrijd dateert van 11 maart 2013 toen Canada tijdens de Cyprus Cup een 1-0 overwinning op Oranje boekte. Ook tegen China speelde Nederland in totaal tien wedstrijden, wat voor Oranje één keer winst en vijfmaal verlies opleverde, vier duels eindigden onbeslist. Nieuw Zeeland en Nederland troffen elkaar vier keer in de historie. Oranje boekte twee overwinningen, eenmaal werden de punten gedeeld en Nieuw Zeeland wist één keer te winnen van het Nederlands vrouwenelftal.
Bondscoach Roger Reijners start begin 2015 met de eerste voorbereidingen op het WK in Canada dat van 6 juni tot en met 5 juli 2015 gespeeld wordt. De komende periode wordt het programma in de aanloop naar dit eindtoernooi nader ingevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten