dinsdag 16 december 2014

Aantrekken Alex Pastoor als trainer Sparta R. heeft gevolgen....


De "Westlanders" bij Sparta R. weten vanaf maandag dat Alex Pastoor de nieuwe trainer van de Kasteelploeg gaat worden. Zijn komst heeft verregaande consequenties voor de andere leden van de technische staf.
De club meldt op de eigen site het volgende:

PETER VAN DEN BERG EN JOHN DE WOLF VERTREKKEN BIJ SPARTA
Peter van den Berg en John de Wolf zullen per 1 januari geen onderdeel meer uitmaken van de technische staf van de A-selectie van Sparta Rotterdam. Het bestuur van Sparta Rotterdam heeft besloten om per 1 januari te starten met een nieuwe technische staf.

Beide assistent-trainers namen na het vertrek van trainer Gert Kruys op tijdelijke basis de honneurs waar rondom het eerste elftal. Komende week doen Peter van den Berg en John de Wolf overigens wel de voorbereiding en coaching voor het laatste competitieduel van deze jaargang tegen FC Eindhoven. De club prijst de professionaliteit en inzet van beide heren om hun periode op Het Kasteel goed af te sluiten.

Tijdens de winterstop zal het bestuur van Sparta Rotterdam, in overleg met de nieuwe hoofdtrainer, zich beraden over de invulling van de technische staf per 1 januari.
RED: Beide trainers waren eerder nog goed genoeg om de ontslagen trainer Gert Kruys te vervangen. Ze behaalden uit de laatste 3 wedstrijden 5 punten (2x gelijk en 1 overwinning)
De verantwoordelijke man, Leo Beenhakker, laat via RTV Rijnmond weten dat het bestuur besloten heeft om vanaf 1 januari a.s. met een verse technische staf te starten. De Wolf en V.d. Berg coachen Sparta R. nog wel in laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen FC Eindhoven........


De fan-site ITWM van Sparta meldt over het aantrekken van Pastoor het volgende:

PASTOOR NIEUWE TRAINER VAN SPARTA

Alex Pastoor is de nieuwe hoofdtrainer van Sparta. Hij heeft een contract getekend tot en met 30 juni 2016. Pastoor begint pas op 1 januari 2015. Tegen Eindhoven is Peter van den Berg nog voor de laatste keer de hoofcoach. Of Van den Berg en De Wolf al dan niet aanblijven als assistent-trainers wordt pas in de winterstop bekend.
Pastoor als profvoetballer in een note(n?)dop
De inmiddels 48-jarige Pastoor voetbalde in de Eredivisie bij zowel Volendam als Heerenveen, voordat een buitenlands avontuur hem meenam langs het Belgische Harelbeke en het Oostenrijkse Austria Lustenau. Saillant detail, Pastoor was begin 1999 heel even als speler in beeld en speelde zelfs nog twee oefenwedstrijden in het Rood-Wit van Sparta. Trainer Jan Everse verkoos echter de relatief onbekende Darren Ferguson boven de Amsterdamse middenvelder.
CV van de trainer Alex Pastoor
Als trainer startte Pastoor bij de jeugd van AZ (2001). Daarna werkte hij als hoofdtrainer bij AFC (2002-2005) en ging hij aan de slag bij de jeugdopleiding van Fenerbahce (2005/2006). Na zijn verblijf in Turkije streek Pastoor neer in Heerenveen. In Fryslân bobbe bleef hij twee seizoenen lang assistent-trainer van Gert-Jan Verbeek. Verbeek heeft Pastoor als trainer hoog zitten en de twee hebben nog steeds zeer regelmatig contact.
Toen Verbeek naar Rotterdam-Zuid vertrok, nam hij Pastoor mee als assistent trainer. Via die weg belandde Pastoor als hoofdtrainer bij Excelsior. Dat hebben we geweten. In 2010 promoveerde Pastoor met Excelsior in de play-offs door Sparta te verslaan. Het jaar erop wist hij Excelsior in de Eredivisie te houden.
De goede prestaties van Pastoor bij Excelsior bleven niet onopgemerkt. Hij vertrok halverwege 2011 naar NEC, waar hij Wiljan Vloet –die naar Sparta vertrok- opvolgde. Ook in Nijmegen deed Pastoor het 1,5 jaar lang meer dan uitstekend. Hij werd achtste met NEC in 2011/2012 en na de eerste seizoenshelft van het seizoen 2012/2013 stond hij met NEC zelfs zesde. Na de winterstop ging het minder en vanaf maart 2013 ging het ronduit beroerd. NEC bleef wel zonder play-offs in de Eredivisie, maar begin vorig seizoen werd Pastoor (al in augustus) ontslagen. NEC zou later dat jaar –dankzij Sparta- overigens degraderen. Pastoor werkte dat seizoen nog vier maanden bij Slavia Praag en zou dit seizoen assistent-coach worden bij AZ.
Bij AZ kreeg hoofdcoach Marco van Basten hartkloppingen en besloten werd dat Pastoor de hoofdtrainer zou worden, met Van Basten als assistent. Enkele dagen nadat dit bekend werd gemaakt werd, zegde AZ alsnog het contract met Pastoor op. Er kwamen diverse verhalen de wereld in. AZ brabbelde wat over integriteit, Pastoor had het gevoel dat hij geen eerlijke kans zou krijgen en dat AZ (Stewart) hoe dan ook na 1 seizoen van hem zou willen. AZ moest uiteindelijk het contract van Pastoor afkopen. Dat gebeurde.
Met Sparta hogerop: veel succes gewenst!
Met een prettig gevulde bankrekening was Pastoor vrij om te gaan en staan waar hij wilde. Dat bleek Rotterdam-West te zijn. Pastoor heeft de ambitie om met Sparta hogerop te komen. Het is een ambitie waar we ons van harte bij aansluiten. Dat er succes mag volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten