vrijdag 27 mei 2016

Gaat Excelsior M. historie schrijven????


Excelsior M. treedt morgen aan voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Het wordt ook een super belangrijke en razend spannende dag voor de selectie en eenieder die betrokken is bij de club. In Lieden werd vorige week al met 2-0 gewonnen, dus thuis kan het karwei afgemaakt worden. Excelsior M. is dan de laatste Nederlands kampioen in het amateurvoetbal.
Door de komst van de 2e divisie is er geen scheiding meer in het zaterdag- en zondagvoetbal. Bij winst schaart Excelsior M. zich in het illustere rijtje van kampioenen uit de topklassen:

  • 2011 IJsselmeervogels (gewonnen van FC Oss)
  • 2012 Achilles'29 (gewonnen van Spakenburg)
  • 2013 Katwijk (gewonnen van Achilles'29)
  • 2014 Spakenburg (gewonnen van AFC)
  • 2015 FC Lieden (gewonnen van Kozakken Boys)
  • 2016 Excelsior M of FC Lienden

Van de site van de club: 

Laatste wedstrijd van het seizoen. En wat voor één!


De laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 en wat voor één. Alles is de afgelopen weken al geschreven en gezegd. Excelsior M. moet nog één keer vlammen om de allerbeste van Nederland te worden. U leest het goed: De allerbeste amateurclub van Nederland!

Excelsior Maassluis zal hierbij een 2-0 voorsprong moeten verdedigen in 90 minuten. Vorige week in en tegen Lienden kwam Excelsior M. tot een redelijk eenvoudige overwinning, maar dit wil niet zeggen dat de mannen van Jeroen Rijsdijk er al zijn. FC Lienden speelde een matige wedstrijd en moeten tot veel meer in staat zijn. Bovendien speelde de ploeg van vertrekkend trainer een uur met tien man.
Naar aanleiding van de gele kaarten vorige week zijn bij FC Lienden drie spelers (Milad Intezar, Eric van Eem en Mike Vreekamp) geschorst. Ook Excelsior M. heeft een schorsing. Daan Smith kreeg vorige week zijn vierde gele kaart en is er niet bij.
Arbitrale kwartet
De wedstrijd staat onder leiding van Wim Bronsvoort uit Bathmen (bij Deventer). De 33-jarige leidsman floot dit seizoen zeventien wedstrijden in de zaterdag Topklasse, waarin hij 45 gele – en 3 rode kaarten gaf. Hij floot dit seizoen één keer een wedstrijd van Excelsior Maassluis. (Excelsior M. – ONS Sneek 3-2 op 23-01-16).
De assistent scheidsrechters zijn Mark van Essen uit Mariënberg en Sjoerd Knegt uit Rijnsburg. Vierde official is Derya Serik uit Deventer.
De wedstrijd, die live op Fox Sports, wordt uitgezonden start om 15.30. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten