woensdag 18 mei 2016

2016-05-18: Nieuws van de dag


De licentiecommissie van de KNVB heeft besloten de proflicentie van het oude FC Twente in te trekken. Het nieuwe FC Twente krijgt een nieuwe licentie en moet starten in de Jupiler League. Dit besluit wordt definitief als het (niet bindende) advies van de centrale spelersraad is ontvangen en behandeld. Zij hebben daarvoor 14 dagen.
Gelet op de eerste reactie van FC Twente zal de club zeker in beroep gaan.
Eerder had de bond al het absurde besluit genomen dat, als de Tukkers weg zouden vallen uit de eredivisie, één van de (mogelijke) degradanten weer gewoon terug mag keren op het hoogste niveau. Dat betekent dat Willem II de p/d-wedstrijden dan niet hoeft te winnen van NAC. Als dat wel gebeurd volgt De Graafschap. Als de club uit Doetinchem zich veilig speelt, mag Cambuur terug naar de eredivisie. Dat hele circus kan nog weken duren.... Clubs moeten donderdag en zondag wel nacompetitie spelen en vervolgens in de komende weken spelers contracteren, seizoenkaarten verkopen en sponsors zien te binden en/of te halen .... Zoals de journalist van FOX-sport al zei voor de microfoon van FOX-Sports.... Het is een bananenrepubliek die geregeerd wordt vanuit Zeist. Natuurlijk is dit wel het gevolg van het gevoerde wanbeleid in Enschede.
Ook de wijze van verkrijgen van de nieuwe licentie is vreemd. Het nieuwe FC Twente heeft deze immers niet aangevraagd en zeker niet vóór 1 mei zoals in art.7 van het Licentiereglement is vastgelegd........
Er zullen vast wel juristen op gaan staan, die FC Twente, NAC Breda en/of Go Ahead willen helpen om deze besluiten aan te vechten.
In juridische conflicten heeft de bond immers al vaker successen geboekt zoals bijv. met het ten onrechte :
  • intrekken van de licentie van Fortuna S.
  • uit de beker zetten van Kozakken Boys (wedstrijd bij HBS), 
  • puntenaftrek opleggen(Kozakken Boys, Argon ect.....) 
  • spelers langdurig schorsen 
  • etc etc
Tijd zal het leren, maar de bond heeft zich wel in een wespennest gestoken

  • FC 's-Gravenzande treft het wel.... in de nacompetitie moet gestart worden tegen PKC'83. Die club ligt op ruim 240 km van het Julianasportpark in  's-Gravenzande. Met hulp van supporters kan de selectie vrijdagavond al afreizen naar het hoge noorden.

  • De B1 van Westlandia moest woensdagavond  al de return afwerken voor de nacompetitie voor een plaats in de 1e divisie. De wedstrijd bij Roda'46 eindigde zaterdag in 1-1. Op de Hoge Bomen verloren de Naaldwijkers met 2-3. Daarmee komt een einde aan een mooi seizoen voor de promovendus

  • DVC en Westlandia zijn onderling overeengekomen om de return van de nacompetitiewedstrijd niet op dinsdag 24 maar op zaterdag 28 mei op de Hoge Bomen te spelen


  • Lyra heeft een mooie avond achter de rug. Ondanks dat met 10-0 van Feyenoord werd verloren, kan men tevreden terugkijken op de voorbereiding en het verloop van de avond. Tevens een mooi leermomentje voor de selectie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten