woensdag 5 februari 2014

Woensdag 5 februari 2014

Westlands nieuws


Technisch manager Mark Nijssen heeft in het AD een toelichting gegeven op het selectiebeleid voor komend seizoen. Men stelt alles in het werk om een representatieve selectie voor de topklasse te behouden. De sterk-houders krijgen van de club een passende aanbieding, meer rek zit er niet meer in het budget voor de selectie. Spelers die hogere verwachtingen hebben, kunnen zich beter oriënteren op toekomst bij een andere vereniging. De financiën bij Excelsior M. zijn immers niet rooskleurig, De club moet alle zeilen bijzetten om een liquiditeitsprobleem te tackelen. Daarbij heeft men ook al hulp gehad van de gemeente.

Selectiespeler Michiel v.d. Berg stopt aan het einde van het seizoen als trainer van D-jeugdselectie van FC 's-Gravenzande. Dit hoofdtrainerschap kon hij de afgelopen 2 jaar combineren, met zijn studie. Na zijn afstuderen wordt dat waarschijnlijk een stuk lastiger.
Hij zal opgevolgd gaan worden door Jeroen Verkade, momenteel hoofdtrainer bij de C-selectie van Lyra.

---

de wedstrijden


Excelsior M. kan heel misschien komend weekend nog periodekampioen worden in Rijssen. Dan moet er gewonnen worden en de topklassers HHC Hardenberg en Spakenburg moeten punten verspelen.

Door het puntverlies bij Kloetinge, wordt het voor FC 's-Gravenzande lastig om de 2e periode nog te pakken. Als de ploeg van Knoester de inhaalwedstrijd zaterdag wint, dan staat ASWH in de laatste ronde 2 punten voor

In de 2e klasse zijn nog 4 teams in de race voor de 2e periode. Vanuit deze regio heeft alleen SC Monster nog een kans, maar dan moet bij Vitesse D. aan het doelsaldo gewerkt worden. Valken'68, Be-Fair en SVC'08 mogen dan ook niet winnen.

Honselersdijk is komende zaterdag periodekampioen bij winst tegen CION.
Bij puntverlies kan men ook een borrel nemen als er een puntendeling is bij KMD - Westlandia. Is er wel een winnaar in Wateringen dan moet de ploeg  van Piet Boon wachten op de resultaten van de inhaalwedstrijden van beide andere Westlandse clubs.

Het kan nog wel zo zijn dat Zuiderpark roet in het eten van Honselersdijk gaat gooien. Naar verwachting zijn er komende zaterdag 4 spelers van het 1e van Zuiderpark geschorst. Niet opkomen betekent naar verwachting directe uitsluiting en degradatie naar de 4e klasse......
Om alle problemen voor te zijn moet Honselersijk zaterdag dus al de periode pakken.
Als de resultaten anders zijn, of het veld van CION in Vlaardingen afgekeurd wordt, kan de bond beslissen, dat alle resultaten in de 2e periode komen te vervallen. Er is immers dan nog geen prijs vergeven. De 2e periode zal dan waarschijnlijk gaan over de 12 wedstrijden uit 2014. De 3e periode gaat naar de beste club op de ranglijst zonder periode.

Quintus is al zo goed als zeker kampioen van de 2e periode. De club uit Kwintstheul moet nog het duel tegen Hargasport uitspelen, maar het staat al 4-0. De concurrentie kan dan Quintus niet meer inhalen op de rangijst.

VELO speelt geen rol meer in de 2e periode in de 1e klasse.

Schipluiden zal komend weekend toe moeten zien of GONA, tegen de nummer laatst uit de 2e klasse, de periode gaat pakken. De ploeg van Kuntz is daarvoor al uitgeschakeld

Den Hoorn heeft de 1e periode al gewonnen. Verburch zo. staat al op geruime afstand van de 1e plaat. (7 punten uit 8 wedstrijden)

thuis uit Verslaggever WOS
Excelsior'31 Excelsior M.
FC 's-Gravenzande XerxesDZB inhaalwedstrijd (Henk Schaafsma)
Naaldwijk Be Fair
*P1* HVC'10 DUNO
VDL MVV'27 Paul Keijzer
DSVP Lyra
Vitesse D. SC Monster Willem Lenting
KMD Westlandia Johan Voskamp
CION Honselersdijk
HBSS Quintus
MSV'71 Real Parbo
Verburch DVO'32
*P1* Maasdijk Hermnes DVS
HerculesLoosduinen



VELO Nieuwerkerk Johan Voskamp
WoerdenSchipluidenMartijn Molenaar
Verburch Full Speed
*P1* Den Hoorn Stompwijk'92 Ruud de Jong

Kersverse periodekampioen Westlandia heeft komend weekend geen verplichtingen.

Overig nieuws


---

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten