woensdag 6 maart 2013

woensdag 6 maart 2013

Westlands nieuws

Bij HVC'10 krijgt de selectie voor het nieuwe seizoen steeds verder vorm. Afgelopen dagen hebben ook Jeroen Rensen, Steven Wapenaar en Michael van den Bos aangegeven ook volgend seizoen actief te zijn op de Rondgang.
Voor laatstgenoemde is het wel te hopen dat hij weer wedstrijdfit is. Michael  v.d. Bos werkt op dit moment hard aan zijn herstel van een zware kruisband blessure

Van de site van VV Maasdijk
Het bestuur van Voetbalvereniging Maasdijk heeft maandagavond vergaderd over het incident wat zich afgelopen zaterdag heeft afgespeeld tijdens een voetbalwedstrijd tussen een team van Maasdijk en Zwaluwen uit Vlaardingen. Een begeleider van het Maasdijkse team is daar na een opstootje tussen spelers van de beide teams mishandeld door een speler van Zwaluwen. In deze vergadering was tevens een afvaardiging van het desbetreffende Maasdijkse team en het slachtoffer aanwezig. Gezien het incident wat begon als een klein opstootje waarbij tevens spelers van Maasdijk hebben gereageerd op de mishandeling van het slachtoffer, de verschrikkelijke gevolgen voor het slachtoffer, de impact die het incident heeft op het slachtoffer en het desbetreffende team en de landelijke en regionale media-aandacht heeft het bestuur van v.v. Maasdijk besloten om het team terug te trekken uit de competitie, ondanks dat het bestuur van mening is dat de schuldvraag meer bij Zwaluwen ligt. In de komende dagen en weken worden nog diverse gesprekken gevoerd met betrokken en vrijwilligers van de vereniging om het incident met elkaar te verwerken en indien nodig lering uit te trekken voor de toekomst. De besturen van beide verenigingen hebben de afgelopen dagen meerdere malen contact gehad en elkaar op de hoogte gehouden. Volgende week wordt deze zaak bij de KNVB behandeld.

Wim van Ettinger, ooit trainer bij De Sport en bijna in Hoek van Holland, heeft voor volgend seizoen weer een nieuwe club. Koploper TAC'90 za. besloot enige weken geleden de samenwerking in het nieuwe seizoen niet te continueren. Hij verruilt in de zomer de 4e klasser voor de A-jeugd van VV Oegstgeest

De wedstrijden

De dames van ADO Den Haag oefenen vanavond bij Den Hoorn tegen de B1.

Nu Koning Winter het land (tijdelijk?) heeft verlaten, kan er komend weekend weer een mooi programma afgewerkt worden. De WOS-verslaggevers staan weer te trappelen om vanaf de zijlijn weer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de vedettes uit deze regio. Marco Streefland (WOS-radio) heeft voor zaterdag en zondag de volgende opstelling voor ogen:
ZATERDAG
  • Excelsior M-Stedoco door Sjoerd de Vos 
  • Lyra-Naaldwijk door Paul Keijzer
  • Die Haghe-Honselersdijk door Ruud de Jong 
  • KMD-MVV’27 door Leo de Jong 
  • Victoria’04-Maasdijk door Leo Alleblas 
  • Quintus-GDA door Willem Lenting  (Radio) en Leo Boon ( TV)
ZONDAG
  • Westlandia-RKAVV door Johan Voskamp 
  • SJC-VELO door Stefan van Eijk 
  • Verburch-ONA door Jan van der Meijs

Overig opmerkelijk nieuws

De Belgische voetbalcommentator Rik de Saedeleer is op 89-jarige leeftijd overleden. De oudere volgers van deze site, zullen deze markante man zeker kennen. Vele Nederlanders schakelden vorige eeuw bij  Europese wedstrijden en interlands over naar de BRT-TV om hem te volgen. Als verslaggever combineerde hij vakkennis met een flinke dosis onderkoelde humor. Het was een genot om naar te luisteren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten