vrijdag 20 november 2015

Zilveren erepenning voor Piet Vijverberg (ex-voorzitter VELO)


Persbericht gemeente Westland

Burgemeester Van der Tak heeft op vrijdagavond 20 november 2015 de zilveren erepenning van gemeente Westland uitgereikt aan de heer P.H.M. (Piet) Vijverberg uit Wateringen. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van VELO voetbal.


Gedurende 40 jaar heeft de heer Vijverberg zich bestuurlijk verdienstelijk gemaakt op sportief gebied in Westland. Sinds 1973 heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor VELO voetbal, waarvan de laatste 18 jaar als voorzitter. De heer Vijverberg was ook één van de oprichters van het Wateringse Wielercomité en bestuurslid bij de wielerronde in Wateringen. Hiernaast was hij als bestuurslid gedurende 15 jaar betrokken bij FeVoWest, de Federatie Voetbalverenigingen Westland. Deze federatie heeft als doel de samenwerking in de regionale voetbalsport te stimuleren en de samenwerking tussen de aangesloten clubs te bevorderen.

De erepenning in zilver wordt toegekend aan personen die zich gedurende ten minste 12,5 jaar, bijzondere omstandigheden daargelaten, uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland), meerdere organisaties/verenigingen op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten