vrijdag 27 november 2015

HBS toch door in de "Amstelcup"


Woensdag 2 december om 16:30 zal er een rechtszaak zijn tussen Kozakken Boys en de KNVB. De Boys vechten de uitsluiting in de "Amstelcup" aan. Het zal de vraag worden of de civiele rechter de zaak in kort geding ontvankelijk zal verklaren.
Als dat antwoord ja is, kan hij ook vonnis wijzen. wordt vervolgd

20 nov. Kozakken Boys laat het er niet bij zitten. Als de bond de beslissing niet wijzigt zal de club uit Werkendam een kort geding aanspannen.(red)

Van de site van de KNVB:
Het bestuur betaald voetbal heeft besloten om Kozakken Boys uit het KNVB bekertoernooi te halen, omdat de club tijdens de bekerwedstrijd HBS – Kozakken Boys op woensdag 28 oktober een niet-speelgerechtigde speler liet meespelen. Het bestuur komt tot dit besluit na onderzoek van de aanklager betaald voetbal. 
De aanklager concludeert dat Kozakken Boys verwijtbaar foutief handelde door speler Madjer Lukoki wel te laten invallen, zonder dat ze hem voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier hadden gezet. De uitsluiting van Kozakken Boys betekent dat HBS hun plek in de achtste finale van het KNVB bekertoernooi overneemt. HBS speelt op woensdag 16 december thuis tegen AZ. Kozakken Boys kan geen beroep aantekenen tegen dit besluit.


De reglementscommissie
De aanklager betaald voetbal vroeg tijdens het onderzoek aan de reglementscommissie een uitspraak te doen over de interpretatie van het KNVB Beker Reglement. De reglementscommissie stelt dat binnen de spelregels van het betaald voetbal, waar het KNVB bekertoernooi onder valt, spelers altijd voorafgaand aan de wedstrijd op het wedstrijdformulier moeten staan. Uitspraken van deze commissie zijn voor de clubs, KNVB en alle andere leden bindend.
De aanklager kan de reglementscommissie om advies vragen als er onduidelijkheid is over de spelregels. Deze commissie heeft normaliter zes weken de tijd om een zaak te bestuderen. Op verzoek van de aanklager behandelde de reglementscommissie deze zaak echter met spoed, omdat de volgende bekerronde 15, 16 en 17 december op het programma staat.
Achtergrond
Op donderdag 29 oktober startte de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek naar aanleiding van de wedstrijd HBS tegen Kozakken Boys op woensdag 28 oktober. Tijdens de wedstrijd HBS – Kozakken Boys viel Madjer Lukoki in de 12e minuut van de wedstrijd in bij Kozakken boys. Na raadpleging van de reglementscommissie komt de aanklager tot de conclusie dat Kozakken Boys met Madjer Lukoki een niet-speelgerechtigde speler liet spelen. Kozakken Boys vulde Lukoki voorafgaand aan de wedstrijd namelijk niet in op het wedstrijdformulier, waardoor hij niet had mogen spelen.

Bij HBS-Kozakken Boys hebben de Boys gebruik gemaakt van een speler die bij aanvang van het bekerduel niet op het wedstrijdformulier stond. De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart. De uitspraak wordt pas dinsdag verwacht. Op de site van regio-voetbal reageert Danny Buijs.....

Danny Buijs: 'HBS en Wetzel maken er nu een circus van'

WERKENDAM - Kozakken Boys-trainer Danny Buijs heeft op Fox Sports flink uitgehaald naar HBS en HBS-trainer André Wetzel: "Ze beginnen nu te piepen en te huilen en proberen er één circus van te maken."
In zijn tijd als speler van ADO Den Haag was André Wetzel de trainer van Danny Buijs. Wetzel heeft verklaard dat hij zijn elftal niet goed kon voorbereiden doordat Madjer Lukoki niet op het wedstrijdformulier stond. Hij zou zijn verrast dat Kozakken Boys na het invallen van Lukoki met drie spitsen ging spelen.
Overigens stond Lukoki dan wel niet op het wedstrijdformulier, maar wel gewoon als wisselspeler op het opstellingsformulier dat in Den Haag in omloop was.
Buijs tegenover Fox Sports: "Ik had liever gehad dat André dit gisteren na de wedstrijd tegen mij had gezegd. Dan had ik hem beetgepakt en een pamper omgedaan, want hij zit nu wel heel veel onzin uit te kramen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten