dinsdag 17 november 2015

Diverse wedstrijden afgelast/uitgesteld


Van de site van het Algemeen Dagblad
De oefeninterland Duitsland - Nederland is zojuist afgelast. Het stadion in Hannover wordt momenteel ontruimd. Volgens berichten uit Duitsland zou het te onveilig zijn in en rondom het stadion van Hannover om te voetballen. Eerder vanavond werd rond de HDI Arena, het stadion in de Duitse stad, een verdacht pakketje gevonden. Dat leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren.
Duitse media melden dat zich rond het stadion van Hannover 96 'verdachte personen' zouden ophouden of hebben opgehouden. Politie roept supporters op zo snel en ver mogelijk afstand te nemen van de HDI Arena. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hannover is sprake van een 'risicovolle' situatie. Het Nederlands elftal was op weg naar het stadion, maar maakte rechtsomkeert na het nieuws.
Volgens de NDR, de Noord-Duitse tv-zender, is er 'geen concreet gevaar' voor fans, voetballers en politici, die dinsdagavond aanwezig zouden zijn in Hannover. Onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zouden acte de présence geven bij de oefeninterland. Burgemeester Stefan Schostok van Hannover: ,,Zekerheid gaat voor alles. Ik vertrouw erop dat de politie de juiste beslissing heeft genomen.''
De wedstrijd stond de voorbije dagen vooral in het teken van de aanslagen in Parijs. Duitsland speelde vrijdagavond in Stade de France een oefeninterland tegen Frankrijk toen de aanslagen vlak buiten het stadion begonnen. De voetballers van Duitsland en Frankrijk sliepen die nacht ook in het voetbalstadion van Paris Saint-Germain. Aanvankelijk waren de Duitsers om die reden niet van zins de wedstrijd door te laten gaan.

De wedstrijd van Excelsior M. tegen Schiebroek Neptunus voor de VR Cup gaat vanavond niet door . Er zal nog een nieuwe datum gevonden moeten worden.

Quintus en Wippolder zouden ook vanavond in actie komen. Wedstrijd is afgelast

HBS speelt komend weekend voor de districstbeker. Voor de technische staf van de Hagenezen reden om de wedstrijd voor het team van de onder 23 tegen Westlandia <23 af te zeggen. Nieuwe datum waarschijnlijk 9 december

Geen opmerkingen:

Een reactie posten