donderdag 19 november 2015

Gemeente Westland wil bijna 220.000 euro van Lyra terug......

Van de site van Gemeentebelang Westland 
GBW stelt vragen over subsidie terugvordering VV Lyra
Na het vertrekken van E25 uit het gebouw van VV Lyra heeft de gemeente een groot gedeelte van eerder verstrekte subsidie teruggevorderd. Nico Arkesteijn en Pieter Hoogerbrugge hebben het college gevraagd wie de eigenaar is van het verhuurde deel van het pand waarop de subsidie was verstrekt. Tevens wilden zij weten of het gebruikelijk is om verstrekte subsidie terug te halen wanneer een deelhuurder het huurcontract bij een stichting opzegt. De volledige vragen vindt u hieronder:

Geacht college,
Conform het reglement van orde van de gemeenteraad van de gemeente Westland doen wij u een artikel 26 vraag toekomen:
De fractie van GemeenteBelang Westland heeft contact gehad met enkele bestuursleden van VV Lyra inzake een dispuut tussen het bestuur en de gemeente Westland over het terughalen van subsidie.
E25 is destijds ingetrokken bij VV Lyra. De Stichting Beheer Sportpark de Zweth (SBSZ) kreeg daarvoor € 204.000,- subsidie en de gemeente heeft ook de BTW-naheffing (€ 38.000,-) op de ruimte van E25 in maart 2012 betaald. Totaal dus € 242.000,-.
E25 is intussen opgegaan in Vitis. Het contract, dat loopt tot 1-8-2041, is door Vitis overgenomen en inmiddels opgezegd. Vitis blijft wel jaarlijks € 6300,- aan servicekosten betalen aan de SBZS, maar wil daar begrijpelijkerwijs wel snel vanaf.

Door de opzegging van Vitis wil de gemeente 35/40 van het destijds verstrekte subsidiebedrag + BTW-betaling + kosten woonrijp maken, zijnde € 219.350,- terughebben middels het 35 jaar lang betalen van een maandelijkse bijdrage van € 525,- door de SBSZ.
Dat brengt onze fractie tot de volgende vragen:
Is het gebruikelijk om een door de gemeente aan een stichting verstrekte subsidie terug te halen als een deelhuurder het huurcontract bij die stichting opzegt?
Wie is de eigenaar van het verhuurde deel van het pand waarop subsidie verstrekt is?
Wij verzoeken u deze vragen conform het reglement van orde te beantwoorden.
Namens de fractie van GemeenteBelangWestland,
Pieter Hoogerbrugge en Nico Arkesteijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten