maandag 23 februari 2015

Hoofdklasse zo. FC Chabab verder in de problemen.


De wedstrijd van FC Chabab tegen VOC is zondagmiddag afgelast. Dat kan op zicht gebeuren, maar de situatie van de Amsterdamse hoofdklasser is niet echt rooskleurig. Het eigen veld is dramatisch, op de Amsterdamse velden is FC Chabab niet meer welkom. Last but not least... als Chabab vandaag uitwijkt naar een ander complex, moeten alle resterende thuiswedstrijden daar gespeeld gaan worden.....



De bond liet afgelopen week het volgende weten:
AMSTERDAM De KNVB houdt de situatie rond de thuiswedstrijden van FC Chabab goed in de gaten. "Vooralsnog is het nog goed te overzien", aldus de voetbalbond. De afgelopen speelronde is het duel in de hoofdklasse A tussen FC Chabab en VC Vlissingen afgelast. Het veld op sportpark Riekerhaven werd afgekeurd en was onbespeelbaar.
FC Chabab speelde op 23 november zijn laatste thuisduel tegen Magreb'90. Zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen VOC.
Volgens de KNVB is er nog geen reden voor paniek. "Op dit moment lopen ze één wedstrijd achter. Ons grootste belang is dat de competitie eerlijk en sportief verloopt. Wij volgen de situatie en zijn benieuwd wat het overleg tussen het stadsdeel en FC Chabab oplevert", vertelt de persvoorlichter van de KNVB.


Site van het Amsterdamse Voetbal
Uitwijken naar ander veld is bijna onmogelijk voor Chabab
Hoofdklasser Chabab speelt aanstaande zondag tegen VOC zo goed als zeker op Sportpark Riekerhaven. Het veld wordt momenteel in gereedheid gebracht op er eventueel te kunnen spelen. Uitwijk mogelijkheden worden nog steeds besproken door de club al zijn daar een hoop knelpunten.
Voorzitter Khalid Berdouni: “Het veld wordt nu wel onderhouden, maar verkeerd natuurlijk in een dramatische staat. Als het niet gaat regenen dan kunnen we daar spelen, maar de voorspellingen beloven niet veel goeds en wij willen graag voetballen zondag.”
Chabab heeft de afgelopen dagen veel aanbiedingen gehad van clubs om te komen spelen. Uiteraard wilde VOC de wedstrijd graag op haar terrein afwerken, maar dat zal wel een erg grote vorm van competitievervalsing zijn. Berdouni: “ Ik zie ook wel in dat dat niet handig is. Toen werd ik gebeld door Leonidas (ook Rotterdam, red.) Zij hadden gehoord dat we naar Rotterdam wilden komen. Toen boden ze aan om dan bij hun te spelen. Dan zouden we er nog iets aan verdienen (entreegelden, red.) ook. Ook FC Almere heeft aangeboden om bij hun te komen spelen. Als we uitwijken zoeken we in ieder geval iets buiten Amsterdam.”
Spelen bij VVA/Spartaan, iets wat Chabab dit seizoen al twee keer eerder deed, is niet aan de orde. Berdouni: “Na de mail van het stadsdeel Nieuw West waarin werd verzocht om ons niet toe te laten in Amsterdam zijn clubs toch wat angstiger geworden. Dat ga ik dus ook niet doen want ik wil die clubs niet in de problemen brengen.”
De KNVB heeft inmiddels aangegeven dat als Chabab komende zondag uitwijkt naar een ander terrein dan Riekerhaven ze alle thuiswedstrijden daar de rest van het seizoen zal moeten spelen. In een mail aan Chabab schrijft de KNVB: “teneinde een regelmatig verloop van de competitie te kunnen garanderen, een verzoek evenwel betrekking moet hebben op alle resterende thuiswedstrijden van FC Chabab” Eenmalig uitwijken kan dus niet schrijft de KNVB.
Berdouni:” We staan dus met onze rug tegen de muur. Ik heb de KNVB een keurige mail gestuurd dat iedereen er juist voordeel bij heeft als het duel zondag wordt gespeeld. Laten we maar hopen dat het dan niet gaat regenen de komende dagen.”
Wat vooral meespeelt is de uitspraak van de rechter op vrijdag 6 maart. Die zal of het stadsdeel Nieuw West of Chabab in het gelijk stellen. Als Chabab de zaak wint dan zal het veld snel in orde gemaakt moeten worden op Riekerhaven. Als Chabab verliest dan zal Chabab moeten uitwijken naar een plek buiten Amsterdam.
Berdouni heeft inmiddels ook contact gezocht met wethouder sport Eric van der Burg over de mail die het Stadsdeel Nieuw West aan de overige stadsdelen verstuurde om Chabab niet welkom te heten op andere velden in Amsterdam. Van der burg heeft nog niet geantwoord op de mail van Chabab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten