zondag 6 april 2014

Zondag 6 april 2014

Westlands nieuws


Westlandia za. leek bij KethelSpaland op een makkelijke overwinning af te stevenen. Halverwege de 1e helft had de ploeg van trainer Henk Boon al een 3-0 voorsprong. Kort voor rust werd het 1-3. In de 2e helft kreeg Westlandia wel kansen, maar de scherpte ontbrak. Bij een foutje in de eigen verdediging profiteerde een speler van de thuisploeg optimaal. In de 90e minuut kwam ook nog de 3-3 op het scorebord. Met een uiterste krachtsinspanning werd het door de topscorer van de regio, Boyd Rijnenberg, toch nog een gelukkige 4-3 overwinning. De scheidsrechter van dienst, overrulde daarbij wel de grensrechter. Hij was van mening dat de voorzet van Rick van Rijn vanachter de achterlijn werd gegeven.
Na afloop was de opluchting groot, zeker nadat bleek dat alle directe concurrenten punten verspeeld hadden.
  • nr. 2 Houtwijk verspeelde thuis 2 punten tegen nr. 5 KMD  (0-0)
  • nr. 3 Honselersdijk verloor bij TAC'90 met 3-2.
  • nr. 4 Die Haghe  en nr.6 GDA speelden ook gelijk (1-1).
Achteraf dus een geslaagde zaterdag voor de groen-witten. Ze hebben uit de komende 5 wedstrijden nog 8 punten nodig voor de titel.
Als komende zaterdag gewonnen wordt van directe concurrent Houtwijk kan al een beslissende slag geslagen worden. 

Rijnsburgse Boys versloeg afgelopen zaterdag Spakenburg met 7-2. Raily Ignacio was de grote man op de Middelmors: hij gaf 1 assist en scoorde zalf nog 6x  tegen zijn oude club!!!!!

Westlandia B1 pakte gisteren de titel in de 4e divisie. Directe concurrent Jodan Boys werd op sportpark de Hoge Bomen met 3-2 verslagen. Trainer Gert-Jan Weijer werd hiermee voor het 2e achtereenvolgende jaar kampioen met zijn ploeg en is weer terug op niveau.
Bij de herindeling van de divisies voor de B-jeugd (2 jaar geleden) had Westlandia B1 de pech dat  het het team toen van de 3e divisie direct naar de hoofdklasse.

Overig nieuws


thuis uit uitslag doelpuntenmakers
Goes *P2* Westlandia 5-2Danny de Jel en Jeroen Spruijt
Alphense Boys VELO 1-2Jeffery Beukenholdt 2x
Schipluiden ROAC 0-1---
Verburch Almania 2-1Beau van Bergenhenegouwen en Sander v.d. Burg
Van Nispen *P1* Den Hoorn 3-1Donny v.d. Bos

Overig nieuws



WKE heeft schuld van bijna 600.000 euro
Emmen - Donderdagavond werd er voor de leden, sponsoren en verder voor iedereen die WKE een warm hart toedraagt, een ledenvergadering gehouden. Het nieuws slecht bleek tijdens de vergadering. De topklasser uit Emmen heeft een schuld van 600.000 euro.
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de inventaris van WKE. Op 11 april staat de veiling hiervan gepland. Als WKE failliet gaat, dan betekent dat einde topklassevoetbal voor de club en wordt de hoofdmacht automatisch teruggezet naar de vijfde klasse. (Bron Emmen NU)

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten