donderdag 10 april 2014

Donderdag 10 april 2014

Westlands nieuws


Ruud Spierings is komend seizoen de nieuwe trainer van XerxesDZB (zo). Eerder was Spierings o.a. trainer van MVV ’2.

Er is geloot voor de 2e editie van de Maassluiscup 2014. Op zaterdag 14 juni opent MSV'71 tegen VDL. Excelsior M. speelt tegen Brielle. De winnaars en verliezers spelen tegen elkaar de (troost-)finale. De wedstrijden worden gespeeld bij VDL.
Het is wel jammer dat de cup op dezelfde dag gepland staat als de finales van de Flynh Westland Cup en de Voetbalrijnmond Cup

De wedstrijden in de 3e klasse C


Komend weekend kan Westlandia een beslissende stap zetten richting kampioenschap van de 3e klasse. Op eigen veld ontvangt het team van trainer Henk Boon de nr. 2 Houtwijk. Bij winst heeft Westlandia nog maar 2 punten nodig om te promoveren naar de 2e klasse.

In de strijd om de promotitplaatsen is het nog onwijs spannend en Westlandia speelt daarin nog een cruciale rol:
  • Winnaar 1e periode = Houtwijk
  • Winnaar 2e periode = ???
    Op 2e Paasdag wordt de wedstrijd KMD-Westlandia ingehaad.. De winnaar pakt die prijs. Bij een puntendeling is het ticket voor de nacompetitie voor Honselersdijk. 
  • Winnaar 3e periode = ???
    In de 3e periode is Westlandia met 5 gespeeld en 15 punten koploper. IJVV De Zwervers is ook nog zonder puntverlies, maar moet volgende week de gestaakt wedstrijd tegen directe concurrent Quick Steps (4-10 punten) nog uitspelen. Daarnaast ligt TAC'90 (5-10) nog op de loer. Als Westlandia de 2e  periode pakt, strijden deze teams naar verwachting voor dit ticket.
  • Als de kampioen van de 3e klasse ook een periode pakt, dan heeft het beste team op de ranglijst dat nog geen prijs heeft, recht op een plaats in de nacompetitie. Honselersdijk heeft nu de beste papieren (22-48). Directe concurrent is de tegenstander van komende zaterdag Die Haghe (22-44). KMD volgt op 7 punten van Honselersdijk.
In de strijd om degradatie is het doek gevallen voor Zuiderpark. CION heeft de "beste" papieren voor het 2e ticket naar de 4e klasse. De achterstand op TAC90 is al 4 punten en het is de verwachting dat de Hagenezen zaterdag gewoon 3 punten pakken bij Zuiderpark. Tegenstander van CION is  TransvaliaZW dat op 6 punten staat. Voor een ultieme kans op  lijfsbehoud  zal dus gewonnen moeten worden
Kortom bijna alle wedstrijden zullen bol staan van de spanning.

thuis uit Scheidsrechter
Honselersdijk Die Haghe Knuppe, J.C.M.
KMD IJVV De Zwervers Hoogerbrugge, J.C.
Westlandia *P1* Houtwijk Verrips, R.H.
Ariston'80 Quick Steps Winter, A.E. de
CION Transvalia/ZW Graaf, R. de
GDA Kethel/Spaland Vliet, R.A.C. van
*D* Zuiderpark TAC'90 Maat, H.J.A. van der

Overig nieuws


De dames van Oranje spelen bij Helmond Sport weer een kwalificatiewedstrijd voor het WK. Met Mandy v.d. Berg in de gelederen moet gewonnen worden van Albaniƫ.

AZ heeft vanavond de zware taak om bij Benfica de volgende ronde van de E.L. te bereiken. Vorige week werd er in Alkmaar met 1-0 verloren van de Portugezen./


© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten