dinsdag 8 april 2014

dinsdag 8 april 2014

Westlands nieuws


Willem den Besten s genomineerd voor de Rinus Michels Award in de categorie ‘Coach van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal’, die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer wordt uitgereikt. De trainer van Westlandia moet het opnemen tegen Bert Hollander (ONS Sneek), Hans van Dijkhuizen (Excelsior'31), Simon Ouaali (Sparta Nijkerk), Dennis Dekkers (OJC Rosmalen) en Berg Ruijsch (Gemert).
Op vrijdag 9 mei worden de winnaars bekend, tijdens het trainerscongres in het Ijsseldelta Stadion van PEC Zwolle.

Op 2e Paasdag komen de hoogste jeugdteams van F t/m A in actie op de diverse Westlandse Kampioenschappen:
  • F-jeugd: bij MVV''27
  • E-jeugd: bij FC ''s-Gravenzande
  • D-jeugd: bij Maasdijk
  • C-jeugd: bij SC Monster
  • B-jeugd: bij Lyra
  • A-jeugd: bij Honselersdijk 

Van de site van Den Hoorn
Marnix van Vondelen was een van de beste voetballers uit de clubhistorie van S.V. Den Hoorn en een bijzonder mens. Reden voor S.V. Den Hoorn om op 19 april op het eigen sportpark aan de Zuidhoornseweg een bijzonder evenement te organiseren: een ‘Marnix Memorial’, een wedstrijd tussen de voormalige hoofdmachten van S.V. Den Hoorn en Schipluiden.
De benefietwedstrijd voor Marnix wordt gespeeld in het kader van Fight Cancer (KWF Kankerbestrijding). Fight Cancer is de stichting waarvoor S.V. Den Hoorn al vaker actiedagen organiseerde. Bovendien speelt de Hoornse A-selectie ook al twee seizoenen met ‘Fight Cancer’ op de borst in plaats van ‘normale’ shirtreclame. Op 19 april staat de Fight Cancer-actiedag in het teken van Marnix, die op 5 september 2013 op 48-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker.
De actiedag is in de eerste plaats bedoeld als een mooi eerbetoon aan de voormalige ster van Den Hoorn 1. Daarbij gaat de opbrengst van de dag naar Fight Cancer, dat wetenschappelijk onderzoek naar kanker financiert.
Voor de gelegenheid zijn teams geformeerd uit Den Hoorn, waar Marnix vanaf de jongste jeugd speelde, en de ‘eeuwige rivaal’ Schipluiden, de woonplaats van Marnix.
In beide teams spelen talloze oud-vedetten van Den Hoorn en Schipluiden uit de jaren ’80, ’90, toen Marnix óp (als begenadigd linksbuiten) en buiten het veld (als ongeëvenaard moppentopper) vaak de uitblinker was.
De wedstrijd (2 x 30 minuten) begint om 19.00 uur en wordt voorafgegaan door een kort eerbetoon aan Marnix. De opbrengst van de wedstrijd (2,50 euro entree) gaat naar Fight Cancer. Na de wedstrijd is er in de kantine van S.V. Den Hoorn een (18+) feestavond, waarbij de opbrengst ook in z’n geheel naar Fight Cancer gaat.

De Westlandcup

HVC'10 - Maasdijk.  1-2 m (H) Jeffrey Nelwan (M) Martin de Zeeuw en Pawel Uljas

HV/Omroep West Toernooi 


FC 's-Gravenzande - Westlandia 1-3 (G) Keke Stam (W) Dean van Ooijen 2x en Anwar Beelstro

HVC'10 -TAC'90 zo. 4-0 Leroy Smits 2x, Remco Koornhof en Mathijs Benard

Overig nieuws


x

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten