Op zaterdag 3 augustus wordt bij Excelsior M gespeeld om de Maassluiscup 2013. Naast de thuisclub zullen ook VDL, MSV''71 en VV Maasdijk in actie komen.

Hans Bergwerff heeft afgelopen zaterdag aan alle geruchten een eind gemaakt. Hij zal ook komend seizoen bij de zami's van Naaldwijk actief blijven. De afgelopen weken waren er sterke geruchten dat Bergwerff terug zou keren naar Maasdijk.
Trainer Martin dd Graaf heeft, met hem en Jacco Wevers, beide spitsen voor zijn team kunnen behouden.

Theo Wilschut van 3e klasser RAS heeft overschrijving aangevraagd naar KMD.

Na de winst van Quintus op RAS (3-1) was op interbet te lezen dat de club uit De Heuk nog in de race vwasoor een plaats in de 3e klasse. Dan zou RAS wel moeten winnen van Hermandad
Stand nu
  1. Hermandad 1-3 (doelsaldo +3)
  2. Quintus 2-3 -1
  3. RAS 1-0 -2
Bij winst van RAS is het doelsaldo bepalend. Bij 1 of 2 doelpunten verschil is Hermandad de promovendus. Bij 3 of meer doelpuntenverschil blijft RAS in de 3e klasse. Quintus blijft dus bij ieder resultaat ook volgend seizoen 4e klasser

Overig opmerkelijk nieuws
Het AD meldt in het sportkatern dat SC Feyenoord zich, na overleg met de bond.  heeft teruggetrokken voor het restant van de nacompetitie voor de hoofdklassers. Dat betekent dat Quick zich geplaatst heeft voor de finalepoule van de lucky losers. Donderdagavond zal bekend zijn welke teams uit de hoofdklasse B en C gaan strijden om de plaats van Hilversum.

Van de site van VELO
De onvolprezen jeugdopleiding van VELO heeft weer twee grote successen opgeleverd. VELO A1 schakelde in de nacompetie ZSV en OJC/Rosmalen uit kreeg Quick A1 in de finale als tegenstander. Het werd een zeer spannende wedstrijd waarbij VELO goed van start ging met in de 10e minuut een grote kans voor Delano Vogel maar zijn schot van dichtbij ging over. Halverwege de 1e helft kwam VELO terecht op voorsprong door een verre vrije trap van Jip Herpers die tot verrassing van iedereen in de verre hoek verdween, 0-1. In de 2e helft grote kansen voor Neil Heemskerk en Jur van Rossum om de voorsprong uit te bouwen,maar helaas geen doelpunten. Quick zette in de slotfase meer druk en kwam in de 96e (?) minuut toch op gelijke hoogte, 1-1. In de 1e helft van de verlenging een strafschop voor Quick, maar die werd gelukkig overgeschoten. VELO rook weer zijn kans en kwam weer op voorsprong, 1-2, door een eigen doelpunt van Quick uit een vrije trap van Jur van Rossum. Het bleef zeer spannend tot aan het eind en na het laatste fluitsignaal groot feest op het veld van Verburch met bloemen en een nat pak voor trainers en begeleiding. Ook de wedstrijd van VELO B1 tegen RKSV Nuenen B1 was zeer spannend met twee teams die aardig aan elkaar gewaagd waren maar waarbij VELO B1 uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Met een 0-1 overwinning dankzij een doelpunt van Marcus Slagveer kon VELO in feestelijke stemming met de bus vanuit Prinsenbeek naar Wateringen terugkeren. Door deze resultaten heeft VELO weer historie geschreven, zowel de A1 als de B1 volgend seizoen in de 2e divisie. Felicitaties aan spelers, staf en alle betrokkenen die in welke vorm dan ook een bijdrage hebben geleverd.