donderdag 9 mei 2013

donderdag 9 mei 2013


Westlands nieuws

Met dank aan een trouwe volger van deze site is er meer duidelijkheid te melden over de P/D tussen de 3e en 4e klassers:
7.2.8 Bewaarnummer West II
Voor deelname aan de nacompetitie komen in de standaard 4e klasse ook de hoogst geëindigde teams zonder periodetitel in aanmerking. Deze zullen worden toegewezen op basis van het gemiddelde aantal punten per wedstrijd. Is dit gemiddelde gelijk, dan beslist het doelsaldo. Is ook het doelsaldo gelijk, dan volgt er een beslissingswedstrijd.
Bij het toewijzen van de hoogst geëindigde team is het van belang dat in eerste instantie alle (vervangende) periodekampioenen worden toegewezen en dat pas daarna de hoogst geëindigde team wordt berekend..
Dit betekent dus dat een ranglijst worden gemaakt van alle 4e klassers zonder prijs, waardoor er meerdere teams uit dezelfde 4e klasse nog kans maken op promotie
De stand op dit moment
  1. 4e klasse A >> VVSB 23 gespeeld 46 punten = 2,000
  2. 4e klasse F >> Zwervers IJVV 25 gespeeld en 48 punten = 1.920
  3. 4e klasse D >> Quintus  22 gespeeld en 40 punten = 1.8182
  4. 4e klasse D >> Loosduinen 21 gespeeld en 35 punten = 1.667
  5. 4e klasse E >> Simonshaven 22 gespeeld 36 punten = 1,6364
  6. 4e klasse B >> WDS  23 gespeeld 37 punten = 1,6087
  7. 4e klasse D >> DVO''32 21 gespeeld 32 punten - 1,5328
Op basis van deze gegevens kan Quintus zich op gaan maken voor de nacompetitie, Als 3e in deze ranglijst komen ze in actie tegen de nr 12 uit 3C: RAS, Duindorp of MSV'71
Loosduinen is alleen bij een overwinning op Vredenburch zeker van P/D wedstrijden, anders gaan of WDS of Simonshaven door.

Het district West II houdt op maandag 27 en dinsdag 28 mei een tweetal themabijeenkomsten waarin het graag met de verenigingen in gesprek gaat over twee belangrijke onderwerpen.
Deze onderwerpen zijn:
Overbezetting van de speelvelden op de zaterdag.De bezetting van de velden op de zaterdag is bij veel verenigingen een knelpunt. Op zaterdag zijn de velden overbezet, terwijl er op zondag voldoende speelruimte is. Door overbezetting hanteren sommige verenigingen wachtlijsten, waardoor niet alle potentieel nieuwe leden ook daadwerkelijk kunnen voetballen bij de door hen uitgekozen vereniging. Eén van de mogelijkheden om de knelpunten aan te pakken, is om de scheiding tussen de zaterdag- en zondagcompetitie helemaal los te laten, zowel voor de senioren als voor de jeugd. Onderwerpen dus waar veel verenigingen al mee te maken hebben en daarom is het heel nuttig om hierover met elkaar in discussie te gaan en na te denken over mogelijke initiatieven. Mogelijke initiatieven zijn: vrouwen- en meisjescompetitie op zondag, jeugdcompetitie op zondag, A jeugd op vrijdagavond, 1e elftallen op zaterdagavond etc. Om de discussie zo breed mogelijk te houden, heeft de KNVB West II deze thema’s ook in de landelijke commissie veldvoetbal onder de aandacht gebracht. 
Kwaliteit van de prestatieve zondagcompetitie
De laatste jaren heeft een groot aantal verenigingen de overstap gemaakt van de zondag naar de zaterdag. Ook voor het komende jaar hebben meerdere verenigingen besloten om die stap te maken. Dit is een trend die al een aantal jaren speelt in alle klassen: van topklasse tot 4e klasse. Hierdoor wordt het steeds lastiger om op zondag een representatieve competitie te behouden. In seizoen 2013/’14 zal de 4e klasse zondag nog slechts bestaan uit 4 poules, terwijl op de zaterdag 6 poules in de 4e klassen kunnen worden samengesteld. Bij veel verenigingen moet de A-jeugd bijspringen om met een voltallig tweede elftal te kunnen spelen. Spelers uit het tweede elftal, zonder uitzicht op het eerste team, verkiezen na een paar jaar een vriendenteam op zaterdag. Veel talent gaat hierdoor verloren.

Op de site van Verburch werd woensdagavond bekend gemaakt dat er op 31 mei a.s een ingelaste  algemene ledenvergadering volgt.... de club laat weten dat nadere info nog volgt.....

Overig opmerkelijk nieuws


Presentator Peter Keijzer van de WOS krijgt zaterdag de dankbare taak om de slotdag van de reguliere competitie aan elkaar te praten, Het zal een spannende en hectische middag worden, want op alle velden zijn de belangen groot. De volgende verslaggevers worden daarvoor ingezet:

  • Voorschoten’97-FC ’s-Gravenzande door Johan Voskamp
  • Hellevoetsluis-VDL door Henk Schaafsma
  • MSV’71-Honselersdijk door Ruud de Jong
  • MVV’27-Westlandia door Leo de Jong en TV opnamen door Gerard van Dijk

Op zondag zal de presentatie door Jan van der Meijs gedaan worden Beide ploegen uit de regio zullen vol gaan voor de overwinning. Verslaggevers

  • RKDEO-VELO door Martijn Molenaar-
  • Schipluiden-Delft door Piet Voskamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten