dinsdag 14 mei 2013

dinsdag 14 mei 2013

Westlands voetbalnieuws

ADO Den Haag wil het team van spelers onder <21 volgend seizoen niet meer inschrijven in de zondagcompetitie. Deze talenten spelen de komende weken nog wel voor lijfsbehoud in de 1e klasse zondag (Klasse van VELO). Als het aan de club ligt, wordt er energie gestoken in een A2 team dat in de 4e divisie voor A-junioren moet gaan spelen.
De ledenraad van de club is echter niet positieg gestemd. Het terugtrekken van het seniorenteam staat geagendeerd voor de vergadering van eind mei. (bron AD)

  Overigens liet een vertegenwoordiger van de bond recent weten, dat er in West II ca, 30 clubs de overstap gaan maken naar zaterdagvoetbal (standaard). Het gaat dan om nieuwe inschrijvingen of clubs die het accent verleggen van zondag naar zaterdag Begin juli bij de indelingen zal duidelijk zijn, welke verenigingen daardwerkelijk de overstap gemaakt hebben  c.q. gestart zijn met een zaterdagtak. Om een goede en representatieve pyramide in het zaterdagvoetbal te krijgen , wordt het misschien toch weer tijd voor een 5e klasse op zaterdag???

Volgens het AD is de bond in gesprek met de kampioenen van de topklassen (Katwijk en Achilles'29) over doorstroming naar de 1e divisie. Struikelpunten daarbij zijn o.a.  het aantal contractspelers en de eisen die de KNVB stelt aan de accommodatie. Er zal wel snel duidelijkheid moeten komen, want de P/D wedstrijden in het amateurvoetbal staan voor de deur.

Bij die P/D wedstrijden zal het ook van belang zijn om te weten wat de toekomst brengt voor Haaglandia. Het AD meldt dat de club uit Rijswijk een flinke schuld heeft en zich volgend seizoen eigenlijk geen duur elftal op zondag meer kan permitteren. Er staat een extra algemene ledenvergadering gepland
Haaglandia strijdt (net als Westlandia) nog wel mee voor 1 ticket in de topklasse.
Toeval wil dat de winnaar van de 1/2 competitie van de hoofdklasse A (HFC-Alphense Boys en Westlandia) op 30 mei en 2 juni in de 1/2 finale uitkomt tegen Haaglandia. De winnaar van hoofdklasse B (Venray-EHC-Schijndel) en hoofdklasse C (Alcides-Juliana'31 en MSC) strijden tegen elkaar in de andere 1/2 finale
Als er geen extra plek in de Topklasse zondag vrijkomt, wordt op 9 juni op neutraal terrein de finale gespeeld.


Wedstrijden


VELO - Verburch 7-1 De Wateringers plaatsen zich mede dankzij 5 goals van Jeffrey Beukenholdt voor de volgende ronde


Nootdorp - FC 's-Gravenzande 2-2  Nootdorp door na pingels
Lyra - DSO  2-3

Hoe vergaat het de jongens met roots in het Westlandse voetballand





Johan VoskampSlask----

Tonny Trindade de VilhenaFeyenoordDankzij een "dubieuze" goal werd de laatste wedstrijd in de competitie tegen NAC winnend afgesloten. Vilhena kan zich nu gaan richten op het EK in Israël

Bart SchenkeveldHeraclesHet seizoen werd door de oud-speler van Den Hoorn afgesloten met een nederlaag bij FC Utrecht.

Jeff StansRKC WaalwijkIn de uitwedstrijd tegen NEC was er door Erwin Koeman een basisplaats ingeruimd voor de oud-speler van Excelsior M. De Waalwijkers pakten 3 punten en eindigde daardoor ruimschoots boven de gevarenzone.

Rangelo JangaExcelsior R.----

Darren MaatsenExcelsior R.---

Robert Zwinkels
ADO Den Haag---


Daan SmithExcelsior R.---


Roy KortsmitSparta R---


Glenn BoonADO Den HaagDe onder <21 zal zich moeten richten op de nacompetitie met de 2e klassers. Op 20 en 26 mei treedt men in de 1/2 finale aan tegen TOGB. De winnaar zal nog de strijd aan moeten gaan tegen de sterkste uit de 2 duels tussen Xerxes/DZB en Nieuwkoop.


Bryan JanssenSparta R.---


Tom van VeenADO Den Haag----


Maarten de FockertFeyenoord---


Mandy v.d. BergVittsjö GIKOndanks dat Mandy v.d. Berg samen met Oranje-keepster Geurts in de verdediging staan, werd er wederom verloren. Ditmaal was Linkoping met 3-0 te sterk. 


Michelle Vrieling
ADO Den Haag
---

Maarten v.d. Want
ADO Den Haag A1----


Mandy van Dijk
ADO Den HaagIn de 3-0 verloren wedstrijd tegen Standard Luik mocht de Honselersdijkse de laatste 1 minuten nog invallen.


Sarina WiegmanADO Den HaagMet haar dames speelt ze vandaag de 1/2 finale  van de beker. Tegenstander in de thuiswedstrijd is PEC Zwolle

Raily IgnacioSpakenburgDe geschorste Iganacio zag zijn ploeggenoten met 3-1 winnen van Kozakken Boys. Door de resultaten op de andere velden konden de Blauwen opgelucht adem halen. Rechtstreekse degradatie was vermeden. Nu wacht nog een zware toer om de 9 periodekampioenen uit de hoofdklasse achter zich te houden. Op 28 mei wacht de kampioen van de 3 periodes uit de hoofdklasse A (DOVO, Bennekom of ODIN''59). De winnaars van de Hoofdklasse B en C strijden om de andere finaleplaats,


Geen opmerkingen:

Een reactie posten