zaterdag 17 maart 2012

Westlands voetbalnieuws van zaterdag 17 maart 2012


Voetbalnieuws uit de regio

Ook bij Excelsior M. is men hard bezig om de selectie voor volgend seizoen op orde te krijgen. Op de site van de club staat te lezen dat Wouter Gudde, Kevin Vink, Vincent van den Berg, Stephan van de Velde en Niels Vonk aangegeven hebben dat zijblijven


Programma komende weekend.

Kozakken B. Excelsior M. 0-1 Sezer Bozkurt
BVCB 's-Gravenzande 1-0---
HVC'10 DSVP 4-3Steven v.d. Mark 2x, Remco Koornhof en Jeroen Rensen
LYRA Roodenburg 1-0Bob Zwinkels
MVV'27 Zevenhoven 2-3Mark Akkerman en Bram Jansen
Gravendeel VDL 0-2Rodney Remmerswaal en Chris van Meggelen
KMD Loosduinen 5-1(K) Jules Maning 3x, Jesse de Waard en Bas Koene  (L) Vincent Hofman
Leiden (P1) Naaldwijk 0-3Maik Kuivenhoven 2x en Hans Bergwerff
Monster Polanen 0-0---
Westlandia SEV 5-0Brendan v.d. Berg 3x, Frank Sosef en Glenn v.d. Weerd
CION Honselersdijk 0-4Leon de Brabander 3x en Mourad Naimi
Victoria'04 MSV'71 2-0---
VVOR Maasdijk 2-0---
Wassenaar Verburch 1-8Bas Hogervorst 4x,  Melvin van der Zeijden 2x, Jim van Koppen, en Joey van Leeuwen


Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws

Betalen in het amateurvoetbal brengt behoorlijke risico's met zich mee. Clubs die goed in de slappe was zitten of draadkrachtige sponsors hebben, kunnen daardoor strijden om de mooiste prijzen. Als dan een suikeroom of een sponsor wegvalt, of de fiscus struint door de boekhouding, dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de selectie en in het ergste geval voor de gehele club. Hoofdklasser Türkiyemspor hield o.a. daardoor op te bestaan. Topklasser Dijkse Boys stapte vorig jaar na een aantal wedstrijden al  uit de competitie en zo zullen er nog wel meer voorbeelden zijn.
Deze week kwamen de financiële problemen van Haaglandia naar buiten. De club heeft moeite om aan de lopende verplichtingen te voldoen. De gemeente Rijswijk is niet bereid om financieel bij te springen. Op de site van Haaglanden Voetbal  staat het volgende te lezen:
,,Wij moeten nu naar de leden en de sponsors om geld op tafel te krijgen. Het wordt kort dag, want wij moeten wel binnen een maand helderheid hebben”, aldus penningmeester Bollebakker. ,,Ik hoop dan dat de crediteuren akkoord gaan met een schikkingsvoorstel van zo'n 25%. Anders houdt het op.” Naar verluidt gaat het in totaal om een bedrag van rond de 120.000 euro. Er moet dus op korte termijn zo'n 30.000 euro op tafel komen!
Overigens heeft de succesvolle trainer Edwin Grunholz zijn contract mer 1 jaar verlengd

Ook hoofdklasser Baronie is in de problemen gekomen. Net als bij Argon kan de grootste sponsor van de Brabanders, Heja Projectontwikkeling,  niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. De club moet nu alle zeilen bijzetten, om het seizoen met de A-selectie af te kunnen maken. Op de site van de club wordt het als volgt aan de leden uitgelegd
Deze surseance van betaling leidt voor de Stichting Topvoetbal Baronie – de stichting waarin o.a. de exploitatie van de eerste selectie van v.v. Baronie is ondergebracht - tot een accuut liquiditeitsprobleem, omdat Heja Projectontwikkeling voor het lopende seizoen nog niet in staat is gebleken de jaarlijlkse sponsorbijdrage te voldoen. Deze bijdrage is strikt noodzakelijk om de exploitatie van de eerste selectie van het lopende seizoen rond te krijgen
Last but not least...... Hoofdklasser Young Boys wilde in de voetsporen treden van Haarlem. Sportief is dat nog een lange weg, maar qua financiën schijn te het helaas te gaan lukken.. Volgens de site van  de Topklasse zondag heeft er alle schijn van dat Young Boys het seizoen niet zal afmaken. De Haarlemse club heeft voor volgende week vrijdag  50.000 euro nodig, anders gaat de stekker er volgens RTV Noord-Holland per direct uit.
Bij Young Boys ontstonden eind vorig jaar problemen na een grote inval bij de club (o.a. vanwege illegaal pokeren). 15 mensen werden opgepakt, waaronder de geldschieters van de club. Diverse spelers vertrokken en doordat er ook nog wat blessures bovenop kwamen moet Rinus Israel het doen met een veredeld jeugdteam.
" "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten