donderdag 29 maart 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 29 maart 2012



Voetbalnieuws uit de regio
Van de site van VV Monster: 
De in staat van beschuldiging stelling van Monster 1 door de KNVB, naar aanleiding van duw-en trekwerk in de pauze van de wedstrijd tegen Lugdunum op 21 januari 2012 is ingetrokken. “Op grond van de verkregen verklaringen en met inachtneming van het verweerschrift namens het bestuur van uw vereniging, acht de tuchtcommissie het ten laste gelegde niet bewezen. De tuchtcommissie spreek u hiervan vrij.” Schrijft de tuchtcommissie van de KNVB ons in een brief. 
  • Honselersdijk heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Marcel Bruggeling. De verdediger van de zondagselectie van Westlandia keert daarmee terug naar de vereniging waar hij met voetbal is gestart. 
  • Een aantal weken geleden was er al het nieuws dat Excelsior M. in gesprek was met Westlandiaan Jorno Reurink. Ondanks dat de site van de club meldt dat speler en club rond zijn, houdtt Reurink nog een slag om de arm. actie.
  • Lyra hoefde in de 2e ronde van het Haaglanden Voetbaltoernooi niet in actie te komen. Tegenstander PGS/Vogel had zich afgemeld. Ook in de tussenronde hoeft de club uit De Lier niet aan de bak. Schipluiden moet wel spelen. De koploper uit de 3e klasse mag op bezoek bij Topklasser HBS
  • In datzelfde toernooi komen HVC'10 en Quintus nog in actie in de 2e ronde. De Hoekenezen moeten bij winst bij ODB voor de tussenronde afreizen naar SV Houwijk. Quintus of DSVP weten dat zijn bij een overwinning in de 2e ronde een bye hebben in de tussentonde.
  • Verdediger Robin Faber is de eerste nieuwe speler voor het komend seizoen bij hoofdklasser Westlandia. Faber stond eerder op de ledenlijst bij de Naaldwijkers, maar koos toen na de eerste training al voor een terugkeer in het betaalde voetbal (FC Eindhoven)

Programma Westlandse teams komende zaterdag:



Verslaggever WOS
KloetingeSmitshoek
Smitshoek 's-Gravenzande
Gouda MVV'27
HVC'10 Valken'68 Paul Keijzer
LYRA RAS Piet Voskamp
Rhoon VDL
KMD Houtwijk Gerard van Dijk
Monster Duindorp
(P1) Naaldwijk SEV
VCS Loosduinen
Westlandia Polanen Johan Voskamp
CION MSV'71
CVV M. Honselersdijk
RHS Maasdijk
Haagse Hout Verburch

Programma Westlandse teams komende zaterdag:

komende zondag
Chabab Westlandia Theo Doelman
Papendrecht VELO
Den Hoorn Laakkwartier Piet Voskamp
Erasmus Verburch
(P1) Schipluiden VCS Johan Voskamp
RVA A. Naaldwijk
Quintus Harga Sport



Persbericht van de clubs
Excelsior M en M.S.V.’71 verkennen plannen tot samenwerking



Afgelopen maandagavond 26 maart hebben de besturen van Excelsior Maassluis en M.S.V.’71 elk afzonderlijk hun leden en andere geïnteresseerden geïnformeerd over de toekomstplannen van hun club. Hierbij is een mogelijke samenwerking in de toekomst tussen beide clubs een mogelijke optie. Fusering kan daarbij een van de scenario’s zijn, die kan bijdragen in het voortbestaan van beide verenigingen.
Beide voorzitters beloofden in hun Nieuwjaarsspeech in de loop van 2012 met bijzonderheden te komen, die bij zouden dragen om de toekomst van hun club veilig te stellen.
Zoals bekend hebben zowel Excelsior Maassluis als M.S.V.’71 te kampen met een groot achterstallig onderhoud. De kantine, de kleedkamers en de tribune zijn niet meer van deze tijd en nieuwbouw is noodzakelijk.
M.S.V.’71 heeft daarnaast behoefte aan een kunstgrasveld. Het ontbreekt beide clubs op dit moment aan financiële middelen om op korte termijn deze plannen te realiseren.
Steun van de gemeente Maassluis voor de toekomstplannen van beide verenigingen is tot op heden nauwelijks bespreekbaar, al heeft de gemeente de clubs wel aangegeven mee te willen denken over de toekomst.
In de afgelopen maanden heeft het bestuur van Excelsior Maassluis veel tijd en energie aangewend om zich op de toekomst te oriënteren. Tijdens deze oriëntatie is zij in gesprek gekomen met stadsgenoot MSV’71 over een mogelijke samenwerking in de toekomst, waarbij fusering van beide clubs een van de scenario’s zou kunnen zijn.
Bij Excelsior Maassluis lieten de aanwezigen zich afgelopen maandag informeren door Kees van der Zweep en Gert Jan Bunt, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de club. De leden van M.S.V.’71 werden geïnformeerd door voorzitter Pieter Hoogenraad.
De reacties van de leden van beide verenigingen op de beleidsvoornemens van hun bestuur waren vergelijkbaar. Naast emotionele reacties en zorgen over de toekomst, was er bij zowel Excelsior Maassluis als M.S.V.’71 een positieve onderstroom waarin de samenwerking als serieuze optie werd erkend en begrip werd getoond voor deze stap.
Verder werden er bij beide verenigingen veel vragen gesteld waarop in dit stadium nog geen antwoord gegeven kon worden.
In de komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en zullen de leden via de eigen website en diverse media op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. Definitieve besluitvorming is op korte termijn niet te verwachten!

Ander (opmerkelijk) voetbalnieuws

x

" "

Geen opmerkingen:

Een reactie posten