woensdag 28 mei 2014

Woensdag 28 mei 2014


Haagglandia degradeert naar de hoofdklasse

Van RTV Noord-Holand: Haaglandia trekt zich terug, EDO naar finale nacompetitie topklasse
HAARLEM Zonder te spelen zit EDO in de finale van de nacompetitie voor een plek in de topklasse. Tegenstander Haaglandia heeft zich teruggetrokken uit de halve finale.
De wedstrijd die voor Hemelvaartsdag gepland stond, viel voor Haaglandia samen met de finale van een lokaal bekertoernooi. "Dat is geen toernooi van de KNVB uit, dus verwees de bond ons door naar EDO. Aan hen hebben we netjes gevraagd om de wedstrijd te verplaatsen, maar dat was geen optie voor hen", zegt John van Kuijeren van Haaglandia.
Haaglandia richt zich vanaf volgend seizoen veel meer op het zaterdagvoetbal waardoor de prioriteit van de club niet meer bij het zondagvoetbal ligt. De club besloot zich daarom terug te trekken uit de halve finale van de nacompetitie waardoor EDO een vrijgeleide krijgt naar de finale.

Tom van Veen tekent contract

De oud-aanvaller van Honselersdijk, Tom van Veen, heeft afgelopen vrijdag, zijn eerste contract getekend bij ADO Den Haag.

Flynth Westland Cup

Eindelijk rolt de bal weer op Sportpark Hoge Bomen. KMD en SC Monster gaan vandaag bij VV Naaldwijk strijden voor een plaats in de 1/2 finale van de Flynth Westlandcup
Overig nieuws: Wijziging periodetitels 1e divisie

Ondanks dat Sparta R. 3e werd in de periode, kreeg de ploeg uit Rotterdam toch de geldprijs en het ticket voor de nacompetitie. FC Dordrecht had al een titel en jong PSV speelt, net als de jonkies van Ajax en FC Twente,  buiten mededinging mee.
Vanaf komend seizoen heeft de bond daar een stokje voor gestoken. Alleen de eventuele 2e plaats geeft nog recht op de periodetitel. Als er geen winnaar kan worden aangewezen, krijgt het beste team in de eindstand recht op deelname aan de promotiewedstrijden naar de eredivisie.
Overig nieuws: Vilhena kan zich vanavond bewijzen

In de race voor een ticket naar het EK 2015 in Tsjechiƫ komt Jong Oranje vanavond in actie tegen Schotland.. Tony Vilhena kan zich tijdens dit duel ook nog in de kijker spelen voor de WK-selectie vsn Louis van Gaal. Wedstrijd begint om 20:45 uur en is live te zien bij Fox 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten