maandag 28 april 2014

Maandag 28 april 2014

Westlands nieuws


Voor de Flynth Westlandcup staan er morgenavond 2 wedstrijden gepland
  • KMD - Westlandia za.
  • Den Hoorn - Westlandia zo.

Westlandia A1 is door de bond bestraft met 1 punt aftrek vanwege een opstootje tijdens de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys. Eén van de spelers van de Naaldwijkers kreeg voor zijn aandeel in dat gebeuren een schorsing van 8 wedstrijden. Een leeftijdsgenoot van de tegenstander mag 3 wedstrijden niet in actie komen. Ook J.B. is 1 punt kwijt afgenomen door de bond

Kees Kroon, trainer van Naaldwijk, mag 4 weken zijn functie niet uitvoeren. De bond heeft deze straf opgelegd vanwege zijn aanhoudende commentaar op de scheids en het niet verlaten van het speelveld na een rode kaart in de wedstrijd bij Zevenhoven. Dat betekent in ieder geval dat Naaldwijk in (de voorbereiding op) de komende 2 cruciale competitiewedstrijden in de 2e klasse geen gebruik kan maken van de diensten van de hoofdtrainer.

Nog een wedstrijd met een staartje..... Houtwijk verloor Paaszaterdag met 1-0 van GDA. Hierdoor werd de zaterdagtak van Westlandia kampioen van de 3e klasse. Houtwijk had zich voorgenomen zonder kaarten en blessures de nacompetitie te halen. Daar kan nu een streep door, want door gele en rode kaarten zijn 4 spelers de komende weken geschorst. Eén speler kreeg een dubbele schorsing (4+2) en één speler kreeg 4 wedstrijden. Zij zullen dus in de nacompetitie niet of nauwelijks inzetbaar zijn.

Overig nieuws


Nieuwe ronde nieuwe kansen: vandaag start Sparta in de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Op 2 mei is de return in de lichtstad.  De winnaar mag het in de 2e ronde opnemen tegen de "zwaktste"  club (nr.17) uit de eredivisie. In de laatste ronde wacht dan nog FC Dordrecht of Den Bosch.
Excelsior R. hoeft pas in de 2e ronde op 8 mei te starten bij FC Den Bosch. De winnaar na 2 duels treft Fortuna, De Graafschap of de nr. 16 uit de eredivisie.
Op 18 mei moet alles beslist zijn.

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten