donderdag 23 januari 2014

Donderdag 23 januari 2014

Westlands nieuws


Het AD meldt vandaag in de ochtendeditie dat Kevin v.d. Berg van VV Maasdijk zijn middenvoetsbeentje heeft gebroken. Zijn been zit inmiddels tot aan de knie in het gips. Voor de goalgetter van de 4e klasser is dat een forse streep door de rekening. Hij was nml. hard op weg om topscorer van de Westlandse regio te worden. Op dit moment voert hij in het AD de lijst aan met 20 goals.
3 van die goals scoorde hij afgelopen zaterdag zelfs nog, nadat de breuk was ontstaan. De goalgetter hoopt slechts een week of 3 uit de roulatie te zijn, een vorstperiode in de komende weken is dan ook meer dan welkom.

In het begin van de competitie, dreigde promovendus FC 's-Gravenzande het "lachertje" van de hoofdklasse te worden. De start met 5 nederlagen op rij was natuurlijk ook niet best. Daarna ging het plots lopen en nu staat de fusieclub er een stuk beter voor. De laatste 9 wedstrijden werd er niet meer verloren en FC 's-Gravenzande is opgeklommen naar een veilige 9e plaats. De afstand van de P/D plaatsen naar de 1e klasse bedraagt inmiddels al 5 punten.
De goede reeks komt ook tot uiting in de 2e periode. FC 's-Gravenzande is met 14 uit 6 koploper dankzij een beter doelsaldo. De verdediging werd in deze periode ook pas 3x geklopt.
Om de prijs te pakken moeten er nog 3 wedstrijden gespeeld worden. Op het  programma staan nog nr. 10 Kloetinge uit,  nr. 6 XerxesDZB thuis en nr. 2 Smitshoek uit. Een lastige opgave, maar inmiddels is de ploeg van Knoester in een flow.......dus wie weet wat voor moois dat nog gaat brengen.

Excelsior M., eveneens gepromoveerd, is ondanks de nederlaag tegen Katwijk nog koploper in de 2e periode van deTopklasse. (7-15 en 2 punten los van o.a. Spakenburg en Kozakken Boys).  De tricolores moeten komende zaterdag op bezoek bij Capelle (7-5). Een week later komt GVVV maar Maassluis. In de laatste wedstrijd van de periode wacht Excelsior'31 uit Rijssen,

===.

De wedstrijden


In de strijd voor een plaats in de 2e klasse moeten de clubs uit de regio de punten bij de tegenstander gaan halen.
  • Honselersdijk reist af naar Transvalia. Het keurkorps van trainer Piet Boon is nog zonder puntverlies in de 2e periode en is aan de stand verplicht om ook in deze wedstrijd de 3 punten mee te nemen naar de Strijphorst. In Honselersdijk werd het in september 7-2 met o.a. 3 goals van Ralph Heskes
  • In Delft mag KMD aantreden tegen Ariston'80. Thuis hadden de mannen van trainer Roy Wasmus amper problemen met het studententeam (6-1). Good-old Jesse de Waard was toen 2x trefzeker
  • Westlandia komt, als de grasmat van CION het toelaat, dit kalenderjaar voor het eerst in actie. De club uit Vlaardingen behaalde 9 van de 10 punten op het eigen complex. Thuis wonnen de groen-witten met 3-0, met goals van beide topscorers Van Schie en Rijnenberg. Ondanks dat weten coach Henk Boon en zijn team dat het een lastige middag kan worden aan het Fortunapad 

thuis uit scheidsrechter
Ariston'80 KMD Gomes A.
CION Westlandia Hul, C.D.R. van der
*P1* Houtwijk TAC'90 Post, D.A.
Quick Steps Die Haghe Hooijer, M
Transvalia/ZW Honselersdijk Graaf, R. de
Zuiderpark GDA Scherpenhuyzen, M.Y.
IJVV De Zwervers Kethel/Spaland Spaans, H


Overig nieuws


De rechtbank heeft faillissement  van de damestak van FC Utrecht uitgesproken. Als er geen beroep wordt aangetekend, worden alle resultaten van dat team in de BeNeleague geschrapt. ADO damens van trainer Sarina Wiegman won de uitwedstrijd in de Domstad. Dat betekent dat ADO 3 punten kwijt zal gaan raken.

---

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten