woensdag 22 januari 2014

Woensdag 22 januari 2014

Westlands nieuws


In de 3e klasse geldt een afwijkende P/D-regeling. 2 teams degraderen rechtstreeks en slechts 1 team moet zich via de nacompetitie zien te handhaven. Dat betekent in de "Westlandse" 3e klasse van Honselersdijk, KMD en Westlandia, dat de nr. 12 gekoppeld wordt aan winnaars van een (vervangende) periode in de 4 klasse..
In de huidige stand zou dat betekenen dat nr. 12 CION (13-10) in de herkansing moet. Nr. 13 TAC'90 (13-3) en nr. 14 SC Zuiderpark (13-0) staan op de nominatie voor rechtstreeks degradatie.

In de 4e klasse promoveren de 6 kampioenen rechtstreeks naar de 3e klasse.
Daarnaast mogen de 18 (vervangende) periodekampioenen +  2 extra 4e klassers, zonder periode, meestrijden om een promotieplaats naar de 3e klasse.
Voor die 2 extra plaatsen geldt dat van alle 4e-klassers de behaalde punten gedeeld worden door het aantal gespeelde wedstrijden.
Op dit moment heeft kampioenskandidaat Maasdijk al een periode. De overige vertegenwoordigers uit de regio strijden nog mee voor een (vervangende) periode.

Stand nu voor de teams uit deze regio
  • Loosduinen 11 gespeeld 25 punten = 2,272 gemiddeld aantal punten
  • Quintus 13 gespeeld 29 punten = 2.230
  • Verburch 13 gespeeld 24 punten = 1,885
  • MSV'71 14 gespeeld 25 puntten = 1.785

De KNVB heeft dinsdagavond geloot voor de volgende ronde in de districtsbeker West II. Vaststaat dat Excelsior M. op bezoek moet bij Topklasser Haaglandia. De winnaar komt in de 1/4 finale in actie tegen de winnaar van het duel tussen Nieuwenhoorn en SHO

Johan Voskamp gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Het was te verwachten want net als vele toeschouwers in het stadion was hij het niet eens  met de rode kaart in de wedstrijd tegen  Willem II. Als je dan ook nog 3 wedstrijden wordt uitgesloten, is het logisch dat je de verweer aan tekent.

De wedstrijden


thuis uit verslaggever WOS
Capelle Excelsior M. Gerard van Dijk
Kloetinge FC 's-Gravenzande Ruud de Jong
*P1* HVC'10 Lyra Henk Schaafsma
VDL DUNO Willem Lenting
SVC'08 MVV'27
Valken'68 SC Monster
Vitesse D. Naaldwijk
Ariston'80 KMD
CION Westlandia
Transvalia/ZW Honselersdijk
HBSS *P1* Maasdijk
MSV'71 Quintus Leo Alleblas
Verburch Excelsior R.
DOSKO Westlandia Martijn Molenaar
Portugaal VELO Johan Voskamp
RKDEOSchipluiden
Verburch Stompwijk'92
*P1* Den Hoorn SEP Leo Boon
Loosduinen is komend weekend vrij

---

Overig nieuws


Vandaag vanaf 20.30 uur houdt Die Haghe een buitengewone Algemene Ledenvergadering. Het bestuur wil met de leden in gesprek gaan over de ontstane situatie na de brand in ons clubhuis en de vooruitzichten voor de nabije en verdere toekomst.

Vanavond 3 wedstrijden in de 1/4 finale van de "Amstelcup. De teams weten dat AZ mogelijk de tegenstander wordt in de volgende tonde. De Alkmaarders wonnen dinsdagavond met 2-0 in Kerkrade van Roda JC
  • PEC Zwolle - JVC Cuijck 5-1
  • NEC - FC Utrecht 1-0 
  • Ajax - Feyenoord 3-1 Vilhena gaf na 5 minuten al de assist voor de 0-1 voorsprong van de Rotterdammers, maar dat mocht dus niet baten

In de 1/2 finale duelleren NEC - Utrecht en AZ-Ajax om  een plaats voor de finale in de Kuip. Wedstrijden worden gespeeld op 26 en 27 maart a.s. De finale staat gepland voor 20 april a.s.

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten