donderdag 4 juli 2013

Donderdag 4 juli 2013


Westlands nieuws

Vandaag wordt er geloot voor de KNVB-beker (Amstelcup). Uit deze regio zullen geen amateurteams in actie komen. Alleen de hoogst geplaatste clubs uit de Topklassen en de 1/2 finalisten van de districtsbeker worden ingeschreven. Excelsior M. promoveerde wel naar de topklasse, maar valt buiten de boot. Ook Westlandia zo. greep naast een ticket, daar de Naaldwijker sneuvelden in de 1/4 finale. Oud-trainer van Westlandia Wilfred van Leeuwen zal  wel gespannen wachten op de 1e tegenstander van zijn nieuwe club VVSB.
Bij de loting voor de 1e ronde zijn de BVO’s, de kampioenen van de Topklassen en de (plaatsvervangend) periodekampioenen van de Topklassen vrijgesteld Ook 4 andere amateurverenigingen zullen nog worden vrijgeloot. De beloftenteams van Ajax, Twente en PSV nemen niet deel aan de Amstelcup.
De bond loot ook direct voor de 2e ronde van het bekertoernooi. Dan wordt duidelijk tegen wie Feyenoord (Vilhena), ADO Den Haag (Zwinkels), Excelsior R. (Stans en Janga) en Sparta R. (Voskamp en Kortsmit) in actie moeten komen.

De dames van ADO hebben met 1-0 gewonnen van Australiƫ. Mandy van Dijk stond in de basis en kreeg in deze speciale wedstrijd 67 minuten speeltijd. Michelle Vrieling mocht vanaf de 59e minuut opdraven tegen de Aussies.

Bij FC 's-Gravenzande wordt momenteel keihard gewerkt aan de voorbereiding op de oefenwedstrijd tegen Swansea. De kaarten voor de businessruimte  en de VIP-rooms zijn al uitverkocht. Daarnaast zijn er al 1.700 kaarten over de toonbank gegaan. Om de happening goed te laten slagen zoekt de club nog wel vrijwilligers voor diverse baantjes (zie site van de club)


Overig opmerkelijk nieuws

Normaal gesproken wordt betaald voetbal gespeeld voor publiek...... behalve in Eindhoven.
De burgemeester van de Lampenstad  acht het nodig om de supporters van 9 tegenstanders komend seizoen te weren bij de thuiswedstrijden van Jong PSV.
Aanhangers van FC Den Bosch, Fortuna S., Willem II, MVV, FC Oss, De Graafschap, Jong Ajax en Jong Twente kunnen hun club dus in Eindhoven niet steunen. Ze zijn overigens wel welkom bij de thuiswedstrijden van FC Eindhoven.
De directe van PSV erkent het probleem , maar kan er weinig aan veranderen. Overigens is het eerste doel van PSV om via het beloftenteam, de talenten op te leiden voor het 1e team. Of daar nu wel of geen publiek van de tegenstander bij zit, is voor de sportieve doelstellingen van de club minder relevant.
De gedupeerde verengingen laten het er overigens niet bij zitten. Het muisje zal nog wel ene staartje krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten