woensdag 3 juli 2013

Woensdag 3 juli 2013


Westlands nieuws

KMD en Rob Vrijmoed halen (relatief gezien)opgelucht adem. De aanvoerder van de club uit Wateringen kreeg vorige maand van de bond een schorsing opgelegd van 19 maanden (dubbele rode kaart in de wedstrijd bij Rhoon). In beroep is de straf nu gereduceerd naar 10 wedstrijden. Dat betekent dat Vrijmoed gewoon weer kan trainen, mee kan spelen in oefenwedstrijden en daarnaast al weer in de 5e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen  inzetbaar is. Hij was immers al geschorst in de return tegen Rhoon en de dubbel tegen VDL en hij zal ook in de 3 bekerwedstrijden niet speelgerechtigd zijn.
Ondanks dat men in Wateringen nog steeds aanhikt tegen de hoogte van de straf, zal men geen verdere stappen ondernemen (bron AD)

Tijdens de seizoensafsluiting van de voltallige spelersgroep en begeleidingsstaf van S.V. Honselersdijk  werden ook nog diverse spelers in het zonnetje gezet.
  • Nick Peters werd gehuldigd als Talent van het Seizoen 2012-2013
  • Rino Vijverberg was de Meest Waardevolle Speler van het afgleopen seizoen 
Beide spelers kwamen hoofdzakelijk uit voor het 2e team, dat via de nacompetitie promoveerde naar de reserve 2e klasse.

Vorig jaar rond deze tijd bracht de loting van de bekerpoules voor de hoofd- en 1e klassers een paar mooie affiches voor deze regio. FC '-Gravenzande trof Excelsior M. en VELO ontving thuis Westlandia. Leuk voor de spelers, maar zeker ook voor de volgers van die teams.
Dit jaar heeft de bond anders besloten...
  • Fc 's-Gravenzande treft  Heerjansdam (zat. 1C Zuid ), Nieuwenhoorn (Hoofdkl. zo.) en TOGB (zo. 1B)
  • Westlandia moet afrekenen met Nieuwerkerk,(zo. 1B)  Spijkenisse (za. 1C) en XerxesDZB (hoofdkl. za.) 
  • VELO  gaat de strijd aan met  Haaglandia za.,(za. 1B)  Rijsoord (za.. 1C ) en Jodan Boys (hoofdkl. za.)
De nummering van de poules is nog niet bekend.m dus het speelschema kan nog niet gegeven worden.


SSparta heeft ook de 2e oefenwedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Bij Bruse Boys werd het 9-0. Zowel Roy Kortsmit als Johan Voskamp kwamen in de 1e helft in actie. Deze keer geen goals van de Lierenaar..


Overig opmerkelijk nieuws
De kersverse Topklasser Ter Leede kan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Henk Wisman wordt per direct hoofdcoach van Chang Rai United in Thailand .

De indelingen zijn inmiddels al 2 weken bekend en iedereen richt zich al op de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dan is het toch wel verrassend dat CVV-Mercurius nu nog afscheid heeft genomen van trainer Rene Blaauwkamp. De club degradeerde immers al op 25 mei j.l. via de P/D wedstrijden naar de 4e klasse za..


EK Dames

Vandaag de laatste oefenwedstrijd van de Oranjedames ter voorbereiding op het EK in Zweden. Zonder de geblesseerde Mandy v.d. Berg neemt het Nederlands elftal het op tegen de dames van Noord-Ierland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten