vrijdag 21 juni 2013

vrijdag 21 juni 2013


Westlands nieuws


Tegen het eind van de middag weten de voetballiefhebbers waar ze komend seizoen aan toe zijn. Kunnen ze de wedstrijden van hun favoriete team op de fiets bezoeken of wordt het kilometers maken. Vooral in de 2e en 4e klasse zaterdag,  kan het voor het Westland interressant worden.:
  • 2e klasse: 6 teams uit de regio t.w.: HVC'10, Lyra, SC Monster, MVV'27, Naaldwijjk en VDL. Kans bestaat natuurlijk dat VDL (en misschien MVV'27) net als afgelopen seizoen  in de 2e klasse D ingedeeld wordt
  • 3e klasse 3 (+1) teams uit de regio:: Honselersdijk, KMD en Westlandia (en ....GDA)
  • 4e klasse: 5 teams uit de regio t.w.: Loosduinen, Maasdijk, MSV'71,Quintus en Verburch. Ook hier zou in splitsing in een Haagse en Rotterdamse poule mogelijk zijn
De indeling van Excelsior M. in de topklasse  is al geheel bekend.

In de hoofdklasse van Westlandia zijn slechts 13 teams over uit district West I en II. Dat betekent dat er door de bond geschoven moet gaan worden. Zullen de Naaldwijkers een uitduel gaan krijgen in  Goes, Bergen op Zoom, Breda of wordt het misschien wel Joure???.

FC 's-Gravenzande gaat een mooi avontuur tegemoet in de hoofdklasse. De penningmeester van de club zal zeer in zijn nopjes zijn als  bijvoorbeeld de supporters van Quick Boys op bezoek komen op het Julianasportpark.

De 1e klasse zondag wordt,  dooor allerlei omstandigheden , behoorlijk gewijzigd. Ook hier zal de bond waarschijnlijk teams van buiten West I-II in moeten delen. Als de rechter de straf van de bond niet terugdraait, zal Alphense Boys één van de tegenstanders worden van VELO.  Het wegvallen van ADO Den Haag, kan voor de Wateringers gecompenseerd worden met een dubbel tegen HMSH

Schipluiden zal op zeler geen team uit het Westland gaan treffen in de 2e klasse zo.

Zowel voor Verburch als Den Hoorn was er afgelopen periode geen derby in deze regio te spelen. Wie weet worden ze dit keer wel aan elkaar gekoppeld in de 3e klasse zo.
Zie hier een overzicht van mogelijke tegenstanders


VV Maasdijk zoekt voor de A-jeugd nog een  trainer voor het seizoen 2013-2014. Belangstelling om aan de Lange Kruisweg de jeugd klaar te stomen voor het vlaggenschip, neem dan via de mail contact op met Hans Jongmans

Overig opmerkelijk nieuws

1e training van ADO Den Haag (BVO) om 18:00 uur in het Zuiderpark. Wateringer Robert Zwinkels heeft de afgelopen weken hard aan zijn herstel gewerkt. Mogelijk dat de doelman al aan kan sluiten bij de groep.

Argon won afgelopen weekend de nationale beker bij de amateurs. De zondagtak van de club uit Mijdrecht is dus echt op het hoogtepunt gestopt. Achter de schermen speelt echter nog wel het probleem met de trainer. Zijn  contract was al verlengd voordat de stekker uit het zondagvoetbal ging. Er wordt onderling nog naar een goede oplossing gezocht.
In het verleden gebeurde iets dergelijks ook bij Hoek van Holland. Dat heeft de vereniging uit de Rotterdamse deelgemeente toen het nodige geld gekost.


FIFA Confederations Cup Brazil 2013 -

Geen wedstrijden 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten