dinsdag 11 juni 2013

dinsdag 11 juni 2013


Westlands nieuws

Na afloop van de kampioenenparade is Jesper Leerdam uitgeroepen tot speler van het jaar van Excelsior M. De sluitpost maakte in het afgelopen seizoen een sterke indruk en was een vertrouwd “slot op de deur” van de Tricolores. Hij kreeg de bijbehorende prijs uitgereikt uit handen van Han Dubbeld, voorzitter van supportersvereniging ‘Tricolore’. In zijn dankwoord bedankte Jesper zijn team
en wenste Hamit Alptekin in het bijzonder alle sterkte toe in zijn revalidatieproces.
Diezelfde supportersvereniging koos Leandro Amarello tot “talent van het jaar”. De razendsnelle buitenspeler was dit seizoen de verrassing aan de Lavendelstraat. Leandro kwam vanuit het 2e elftal van vv Capelle naar de Lavendelstraat en rekende eigenlijk nooit op een basisplaats.
De Nees Pellikaan Award was voor Collin Pleijsier. Hij was in het afgelopen seizoen een van de blikvangers uit de A1 en maakt nu de stap naar de A-selectie van trainer Cesco Agterberg. .

De organisatie van de Flynth Westland Cup voert met ingang van het komende seizoen waarschijnlijk enkele wijzigingen door in de opzet van het toernooi. Het idee is om de finaledag van het toernooi een week later vast te stellen. "De kans op een dubbeling met de finale van een nacompetitieduel is dan kleiner. Ook ontlopen we dan de finaledag van het Haaglanden Voetbal-toernooi", aldus organisatoren At Schmidt en Jan van Nieuwkerk voor de microfoon van WOS-sport.
Ook bekijkt de organisatie naar de mogelijkheid om enkele weken later met de duels te beginnen. Afgelopen editie werd reeds medio februari afgetrapt. Er waren door de kou de eerste weken weinig toeschouwers.

KMD en Rob Vrijmoed hebben besloten tegen de langdurige sanctie in beroep te gaan. De aanvoerder kreeg een schorsing van 19 maanden voor een dubbele rode kaart in wedstrijd tegen Rhoon



De WESTLANSE TRANSFERMARKT

Zaterdag 15 juni sluit de overschrijvingsterrmijn voor de amateurs. Een aantal verenigingen heeft in de afgelopen periode via de eigen site en/of de (sociale) media de mutaties gecomminiceerd.  Deze zijn inmiddels in het overzicht van de selectier voor komend seizoen verwerkt  (ZIE HIER).
Aanvullingen en correcties kunnen gemaild worden naar Westlandsvoetbalnieuws

Stephan v.d. Kruk (ex-Westlandia) zal komend seizoen alleen bij calamiteiten in actie komen voor het 1e team van DUNO. Hij gaat de TC II cursus volgen en houdt zijn conditie op peil bij een lager team van de Haagse club.
Daartegenover staat o.a. de komst van Graeme de Jong. De voormalige doelman van Westlandia, keepte afgelopen seizoen bij DHC. Komend seizoen hoopt hij onder  de lat de 1e keuze van DUNO-trainer Dick Boereboom te zijn.


Overig opmerkelijk nieuws

Degenen die erbij geweest zijn in Barendrecht zullen het nooit meer vergeten......
Nicolaas Boys kreeg een herkansing in Barendrecht om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen en dat lukte, maar daar zal nog veel over worden gesproken.
In de laatste groepswedstrijd, met slechts acht minuten te gaan, stonden tien Nieuwveners tegen Spaland met 0-4 achter en leidde Hekelingen met 0-1 tegen DOSR. Op dat moment was het over en uit voor de Nieuwveners, zelfs na de gelijkmaker van DOSR moest de ploeg nog vier keer zien te scoren. De Nieuwveners scoorden slechts tweemaal, verloren met 2-4, maar in de allerlaatste seconde sloeg DOSR nog een keer toe en werd er in dat duel niet eens meer afgetrapt: 2-1.
Nicolaas Boys was het door Nieuwveners Hein en Theo Leliveld getrainde DOSR zeer dankbaar, dat het ondanks de promotie in de laatste wedstrijd toch nog voluit gingen en hiermee de Nieuwveners de 3e klasse in hielp.
Daarmee eindigden Nicolaas Boys en Hekelingen beiden op één punt, maar bleek het doelsaldo van Nicolaas Boys: 4-7 net iets beter dan Hekelingen: 2-6. Dolle vreugde na afloop met als middelpunt de Nieuwveense coach van DOSR, Hein Leliveld, die zijn DOSR toch maar wist te motiveren voor die laatste wedstrijd.
RED: Hekelingen krijgt alsnog een kans om te promoveren maar de 3e klasse. De bond heeft bekend gemaakt dat er nog een extra promotieplaats is. Er zal gespeeld moeten worden tegen Bodegraven.


De wedstrijden

14:00 uur China - Nederland (oefenwedstrijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten