donderdag 13 december 2012

Westlands voetbalnieuws van donderdag 13 december 2012


Westlands nieuws

De winterstop moet nog beginnen, maar Sportclub Polanen is al bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 6 en 10 augustus 2013 strijden de thuisclub, Die Haghe, Lyra en Monster om de 32e polanenbokaal

Van de site van Alphense bBoys (over de gestaakte wedstrijd tegen Excelsior M.)
De KNVB stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen en zal beide verenigingen om een schriftelijke verklaring vragen. Aan de hand van die verklaringen zal de afdeling Tuchtzaken beslissen of het tot een strafzaak komt. Het bestuur van Alphense Boys betreurt de gang van zaken ten zeerste, niet in de laatste plaats omdat door de berichtgeving in de (social) media ook de naam van Excelsior Maassluis vaak prominent wordt genoemd. Het team van oud-Boystrainer Cesco Agterberg treft geen blaam.
Uitgerekend na een weekend waarin tot bezinning in het voetbal werd opgeroepen, neemt het bestuur van Alphense Boys de zaak hoog op. Voorzitter Bob Valkenburg: “De afgelopen dagen is op de vereniging vrijwel voortdurend gesproken over wat ons te doen staat om respect en acceptatie in het voetbal terug te brengen. Hier zijn inmiddels verschillende ideeën over en we maken plannen voor acties bij de hervatting van het seizoen, na de feestdagenstop. Dat wij dan uitgerekend nu met deze affaire worden geconfronteerd, is bijzonder pijnlijk en slecht voor de naam en het imago van Alphense Boys. Dat pakken we aan.”


De wedstrijden

Na de wedstrijd tegen Alphense Boys van maandag j.l. speelde de selectie van de tricolores dinsdagavond voor de Voetbal Rotterdam Cup tegen SVDWP. Excelsior won deze wedstrijd met 3-2 door doelpunten van Chris van Beurden 2x en Niels Vonk. Van Beurden speelde vorig jaar nog in de A1 van Westlandia.


Overig opmerkelijk nieuws

De KNVB wil de voetballers gaan verbieden om te gokken op wedstrijden, men wil zo match-fixing voorkomen. Tot op heden is alleen het gokken op de eigen wedstrijden niet toegestaan.  Het onderzoek op beïnvloeden van wedstrijden zal zich overigens ook uitbreiden naar het amateurvoetbal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten