woensdag 21 november 2012

Westlands voetbalnieuws van woensdag 20 november 2012

Westlands nieuws

Opnieuw is Robert Zwinkels van ADO Den Haag zwaar geblesseerd geraakt. De MRI-scan heeft dinsdag uitgewezen dat de doelman  op de training zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Naar verwachting zal hij 6 tot 9 maanden niet meer onder de lat kunnen staan.

Zwaluwen Vl. heeft Harry Akkermans per direct uit zijn functie gezet. De 6-1 nederlaag tegen Xerxex DZB is hem fataal geworden. Akkermans, die 2 jaar geleden nog stage liep bij hoofdklasser Westlandia, zou volgens het bestuur geen wisselwerking meer hebben met zijn selectie. Afgelopen zomer maakten Westlandianen Ton Wüstefeld en Frank Boer nog de overstap naar de club uit Vlaardingen........

---

De wedstrijden

De KNVB heeft Honselersdijk en CION officieel o.a. het volgende laten weten:
  • het restant van de wedstrijd vangt aan in de 90e minuut van de 2e helft inclusief 5 minuten blessuretijd (totaal 6 minuten);
  • het resterende gedeelte van de wedstrijd vangt aan bij de stand 2 – 2;
  • het restant dient hervat te worden middels een vrije trap ten hoogte van de dug-out aan de zijde van de tribune op de helft van Honselersdijk te nemen door Honselersdijk;
  • Honselersdijk verdedigt het restant van de 2e helft het doel het dichtst bij de uitgang;
  • aantal spelers bij aanvang resterende gedeelte: Honselersdijk 11 spelers, CION 9 spelers;
  • aantal in te zetten wisselspelers: Honselersdijk mag nog 1 speler wisselen, CION mag geen spelers wisselen;

Overig opmerkelijk nieuws
De Hoornse voetbalvereniging Hollandia krijgt geen financiële steun van de gemeente. Vorige week besloot de raad, met grote meerderheid, niet akkoord te gaan met het collegevoorstel on de club te helpen. De huidige erfpachtovereenkomst van de club zou dan omgezet worden in een huurovereenkomst. Met het vrijkomen van een bedrag van € 520.000,--  zou de topklasser de leningen aan de gemeente en schulden aan derden kunnen voldoen. De raad vond dat er niet zo met gemeenschapsgeld omgesprongen kon worden en dat de club zelf de problemen op moet lossen. Naar verwachting zijn er geen andere opties meer, zodat de voormalig  tegenstander van Westlandia afstevent op een faillissement.