dinsdag 5 augustus 2014

Dinsdag 5 augustus 2014

Handboek competitiezaken

Het bestuur amateurvoetbal heeft op 7 juli jl. besloten de naam van het Bewaarnummer veldvoetbal en zaalvoetbal met ingang van seizoen 2014/’15 te wijzigen in Handboek competitiezaken amateurvoetbal. Dit heeft te maken met het feit dat de naam Bewaarnummer nog dateert uit de tijd dat er gedrukte OfficiĆ«le Mededelingen waren, waarvan het Bewaarnummer de eerste uitgave van het seizoen was om het hele seizoen te bewaren.
De Handboeken, bestaande uit landelijke informatie en specifieke districtsinformatie, seizoen 2014/’15 zijn vanaf nu beschikbaar en zijn te vinden in de online bibliotheek. Ieder district heeft dus zijn eigen Handboek competitiezaken amateurvoetbal. Ook dit seizoen bevatten de handboeken belangrijke informatie voor verenigingen en vrijwilligers. In de landelijke informatie zijn de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen in rode tekst weergegeven.
Het handboek voor West II kun je hier vinden

Scheidsrechters bij oefenwedstrijden.

In dit nieuwe handboek wordt ook bijv. het volgende geregeld.
Verenigingen zorgen gedurende het gehele seizoen (dus inclusief de zomerperiode en winterstop) bij vriendschappelijke wedstrijden zelf voor de aanstelling van een scheidsrechter. De clubs zijn verplicht scheidsrechters aan te trekken die tijdens de competitie op hetzelfde niveau actief zijn. Een scheidsrechter mag geen wedstrijd aanvaarden die boven zijn niveau ligt.
Op blz 151 van het handboek wordt dit verder uitgewerkt per duel. Zo staat bijv aangegeven dat een oefenwedstrijd tussen een 1e en een 3e klasse gefloten moet worden door arbiter van minimaal niveau 3. Een wedstrijd in de voorbereiding tussen 2 hoofdklassers staat onder leiding van een scheids die minimaal tot groep  1 behoort.

Van de site van Pro Sparta

Kortsmit nummer 1
Roy Kortsmit krijgt loon naar werken en start het nieuwe seizoen als eerste doelman. Gert Kruys bevestigde dit tegenover RTV Rijnmond : 'Roy heeft door blessureleed van Khalid Sinouh en Ricardo Kieboom deze voorbereiding veel wedstrijden gespeeld. Dat heeft hij erg goed gedaan. Natuurlijk wisten we al dat Roy in potentie een hele goede doelman was en vanaf het eerste moment deze voorbereiding heeft hij een enorm goede indruk gemaakt.' De teleurstelling van Khalid Sinouh is groot, zo vertelde Kruys. 'De vraag is of Khalid met die teleurstelling om kan gaan. Ik heb heel graag dat hij aan boord blijft, maar wat Khalid verder wil is momenteel afwachten.'

Over de invulling van de spitspositie was Gert Kruys iets geheimzinniger, maar Gladon lijkt vrijwel zeker de eerste man te gaan worden. Er zal een keuze gemaakt worden tussen beide, want het opstellen van zowel Gladon als Voskamp acht Kruys over het algemeen 'niet verstandig'. Toch sluit hij niet uit dat er ook wedstrijden zullen zijn waarin beide spelers starten, maar dat geniet niet zijn voorkeur. Voskamp zal dus (voorlopig) genoegen moeten nemen met een plek op de bank

Oefwedstrijden dinsdag 5 augustus 2014

thuis uit uitslag Opmerkingen/doelpuntenmakers
Excelsior M. PSV Portugaal 3-0Joop Schopmemorial
VUC 1/2Quintus 5-1
SC Monster Honselersdijk 3-1Polanenbokaal
KMD Die Haghe 1-3Polanenbokaal
Quick Steps Loosduinen 1-3Nathan Navarro 3x (Toernooi PGS/Vogel) 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten