woensdag 18 december 2013

Woensdag 18 december 2013

Westlands nieuws


Excelsior M. heeft het contract met hoofdtrainer Cesco Agterberg met 1 seizoen verlengd. Op de site brengt de club het nieuws als volgt:
In de afgelopen weken is het technisch management begonnen met het voeren van (evaluatie) gesprekken met als doel snel duidelijkheid te krijgen over de samenstelling van de selectie en begeleidingsstaf voor het komende seizoen.
Uiteraard begon zij de serie gesprekken met de trainer die met zijn ploeg een uitstekend debuut in de Topklasse doormaakt. Agterberg is erg tevreden over zijn ploeg die volgens hem nog de nodige stappen kan maken. “We hebben nu de eerste seizoenshelft achter de rug en hebben tegen alle ploegen gespeeld. Nooit zijn we van de mat gespeeld. Sterker nog.. we zijn op een enkele wedstrijd na zelfs gelijkwaardig aan onze tegenstanders geweest”.
De zesde plaats op de ranglijst is daar natuurlijk het bewijs van!
“Ook in de tweede seizoenshelft blijft de doelstelling, aan het begin van dit seizoen geformuleerd, van kracht. Excelsior M moet uiteindelijk ook volgend jaar in de Topklasse spelen. Een zesde plaats op de huidige ranglijst met een achterstand van vier punten op de koploper doet anders vermoeden, maar we moeten ons realiseren dat de voorsprong op de promotie-degradatieplaats slechts vijf punten bedraagt. Het is een knotsgekke competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen” aldus de succestrainer.
“Iedereen weet dat ik me bij Excelsior M lekker voel. De club is stabiel en raakt niet in paniek als de resultaten even niet mee zitten. Dat is voor een trainer, maar ook voor de spelers, lekker werken. De groep is gretig en wil leren. Die drive is voor mij een van de meest belangrijke redenen om bij te tekenen”.
Excelsior M is met Cesco Agterberg een verlenging van zijn contract overeengekomen voor de duur van een jaar.
In de komende weken zal duidelijk worden in hoeverre de spelersgroep in tact zal blijven. De verwachting is dat veel spelers Excelsior M, in navolging van hun trainer, de club trouw zullen blijven.

Na het vastleggen van de hoofdtrainer is de technische commissie ook in gesprek met de selectiespelers. De aanvoerder van de tricolores heeft inmiddels aangegeven  ook volgend seizoen in Maassluis te spelen. Hij is daarmee de 4e speler die de club trouw blijft, want Kevin Vink, Michael Poeljes en Quincy Oosterom hadden al een meerjarige afspraak bij de club.

Nieuwe kleding voor de jeugdscheidsrechters van VELO (bericht van de clubsite)
De nieuwe kleding voor scheidsrechters van Velo Voetbaljeugd werd 13 december in een feestelijke bijeenkomst onthuld. De Club van 100 VELO sponsort deze actie, hetgeen ook blijkt uit hun logo op beide mouwen.
Zowel Hoofdbestuur als Jeugdbestuur waren bij de in gebruik name, die plaats vond tijdens een gezellige avond die ook in het teken stond van waardering voor de inzet van de bijna 50 vrijwilligers. De kleding is geleverd door de Velo-fanshop.

Overig nieuws


Leo Beenhakker treedt toe tot de RvC van Sparta R.  Natuurlijk wordt hij belast met de portefeuille technische zaken.. Volgens zijn zeggen heeft technisch en algemeen directeur Wiljan Vloet na het opstappen van Cor Pot, behoefte aan een klankbord.
In de komende dagen zal hij zich gaan verdiepen in de aanstelling van een hoofdtrainer. 
Red: Het zal afwachten worden of de "baasjes" Vloet en Beenhakker in het belang van  Sparta voor de langere termijn rust in de tent kunnen bewaren.

Feyenoord (VILHENA) mag vanavond proberen bij de laatste 8 in de Amstel-cup te komen. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Heracles (SCHENKEVELD).
PEC Z. heeft zich inmiddels verzekerd van de volgende ronde door Excelsior R. te verslaan.  Ook de volgende teams komen vanavond nog in actie :
  • AZ - sc Heerenveen 
  • Roda JC (zonder trainer Ruud Brood)- Vitesse 
  • SC Cambuur - FC Utrecht
  • JVC Cuijk (Hans Kraaij jr.)  - MVV Maastricht

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten