donderdag 30 januari 2020

Nieuws van donderdag 30 januari 2020


ADO den Haag heeft de selectie aangevuld met keeper Wesley Storm.
De doelman zal in eerste instantie minuten gaan maken bij de beloftes van de Haagse club
Mogelijk dat hij op 8 maart a.s. onder de lat staat in de competitiewedstrijd van dat 2e team tegen het vlaggenschip van Westlandia
Voor de meeste spelers van die selectie is hij geen onbekende. Hij stond namelijk in de voorbereiding op het het nieuwe seizoen bij de Naaldwijkers o.a. één helft onder de lat en wel in de oefenwedstrijd tegen IFC (2-0)

Zondag 1 van De Meern uit competitie

De clubsite maakt melding van het feit dat men gedwongen is om per direct te stoppen in de zondag 1e klasse A.  De Utrechters kwamen in seizoen 2017-2018 nog uit in de 3e divisie zondag bij o.a. Westlandia, Quick en HBS.
Het is sinds de start van de 3e divisie zondag al de 12e vereniging die niet meer op die speeldag actief is en/of zal zijn. Het gaat dan o.a. om teams als Be Quick 1887, JVC Cuijk, Magreb'90, OJC Rosmalen, Quick'20, De Dijk, GOES, De Graafschap 2, Achilles'29 2, FC Den Bosch 2 en Vitesse 2

Volgend seizoen zet De Meern verder in op zaterdag 1 dat nu al 2e klasse speelt.
Dit meldt het bestuur op de site van de club:



Zondag 1 van De Meern uit competitie

Dinsdagavond hield het bestuur een ledenbijeenkomst over de toekomst van ons zondag eerste. De bijeenkomst werd druk bezocht en na een prima discussie was de breed gedeelde conclusie dat het niet lukt volgend seizoen nog een representatief team op de been te brengen. Het zondagvoetbal heeft het moeilijk, veel spelers willen op zaterdag spelen, en wij onttrekken ons niet aan die trend. Daarbij hebben we ook niet de sponsorgelden om een representatief team met spelers van buiten bijeen te kopen, los van of we dat zouden moeten willen. We hadden allemaal graag op één of andere manier een zondag eerste overeind gehouden, maar het is niet langer realistisch.
Het huidige team heeft het ook zwaar. We kampen helaas met langdurig geblesseerde spelers, er zijn enkele spelers gestopt of vertrokken, en we hebben steeds meer moeite een team op de been te brengen. Het wordt ook steeds moeilijker voor spelers om de motivatie op te brengen er vol voor te gaan. Het is duidelijk dat het team steeds verder uiteen valt en dat niet op te vangen is met JO19-1 spelers zonder die JO19-1 spelers te overbelasten en JO19-1 in de val mee te nemen. We hadden het nog enkele weken kunnen rekken, maar hebben besloten het team gelijk uit de competitie terug te trekken. Dat doet bij iedereen veel pijn, maar het is een beslissing die een nog pijnlijkere verdere aftakeling voorkomt.
Een en ander is het gevolg van een proces dat al enkele jaren gaande is. Eerder al moesten we de zondag 2 selectie opheffen, geen eigen spelers die daar wilden spelen, en ook vorig seizoen moest het eerste met behulp van JO19-1 spelers overeind gehouden worden. Sport komt met hoogte- en dieptepunten, dit voelt als een enorm dieptepunt, maar we verkeren in de gelukkige omstandigheid dat we een prima zaterdag eerste hebben en niet op zaterdag vanaf het laagste niveau opnieuw moeten beginnen. Want we blijven een fantastische club die graag een eerste team als vlaggenschip op een zo hoog mogelijk niveau heeft spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten