donderdag 2 juni 2016

KNVB Verbindingsdag Haagse en Westlandse voetbalverenigingen


Van de site van de KNVB
Haagse en Westlandse voetbalverenigingen zijn zondag 5 juni van harte uitgenodigd voor de verbindingsbijeenkomst over een sportieve en respectvolle wedstrijdbeleving.
Voetbal heeft het vermogen om miljoenen mensen te verenigen. Op het voetbalveld kom je iedereen tegen: van postbode tot hoogleraar, van student tot werkloze. Deze verbindende rol maakt het voetbal sterk.
Voetbal is een brede afspiegeling van de maatschappij. Hierdoor komen maatschappelijke problemen soms ook tot uiting in het voetbal. De KNVB zet zich actief in voor het bevorderen van respect en plezier op en rond de velden. Het voetbal in Nederland hoort voor iedereen een feest te zijn. Of je nou zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de grootste sport van Nederland. Daarom vinden wij het belangrijk om problemen binnen het voetbal bespreekbaar te maken.


Zorgwekkend signaal


We ontvangen soms verzoeken van verenigingen die niet meer tegen een bepaalde vereniging of team willen spelen. Den Haag en het Westland zijn gebieden waar dit probleem momenteel speelt. Wij vinden dit een zorgwekkend signaal. Samen met de gemeente Den Haag en de clubs in deze regio willen we dit probleem serieus oppakken. In september 2015 hebben we een eerste bijeenkomst georganiseerd voor Haagse en Westlandse voetbalverenigingen.
Op 5 juni willen we hier, zoals afgesproken tijdens de eerste bijeenkomst, graag een vervolg aangeven middels een verbindingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd om de problematiek bespreekbaar maken, te onderzoeken waar dit vandaan komt en hoe we er gezamenlijk voor kunnen zorgen om op een leuke en sportieve manier wedstrijden tegen elkaar te spelen. Het betreft een gevoelig proces en is enkel stap voor stap mogelijk. Daarom willen de KNVB en de gemeente Den Haag tijdens deze bijeenkomst inspireren, motiveren en verbinden.
Kyocera Stadion in Den Haag
De bijeenkomst vindt plaats in het Kyocera Stadion in Den Haag. Op deze dag vindt in het Kyocera Stadion ook het slotevenement plaats van de Stadsspelen van de gemeente Den Haag. De verbindingsbijeenkomst voor Haagse en Westlandse voetbalverenigingen duurt van 13.00 uur tot 15.00 uur. Vanaf 12.30 uur is de inloop en de lunch zal worden verzorgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten