donderdag 14 mei 2015

Het rommelt in de Hoofdklasse A.


Na afloop van de competitiewedstrijd s.v. Huizen – Bennekom  in september 2014, was er een vechtpartij tussen een aantal spelers van beide elftallen ontstaan. Beide clubs hebben toen maatregelen genomen er werden door de tuchtcommissie voorwaardelijk bestraft. Vervolgens is de bond zelf in beroep gegaan en werden de clubs bestraft met 5 punten aftrek. Tevens werden ze beide voorwaardelijk uit de competitie genomen.
De verenigingen zijn echter na de rechter gestapt en hebben in kort geding vernomen dat het besluit van de bond is geschorst.  Er is nog een mogelijk tot een bodemprocedure, maar een vonnis laat dan minimaal 2 maanden op zicht wachten. Die tijd heeft de bond niet meer.
Door deze beslissing zijn beide teams met die 5 "bonuspunten" na de voorlaatste speelronde via de rechter ontsnapt aan de nacompetitie voor degradatie naar de 1e klasse. De gedupeerde concurrenten zijn laaiend en willen af van de nacompetitie. Komende zaterdag wordt de laatste speelronde in de hoofdklasse A gespeeld.
--- wordt vervolgd---

Geen opmerkingen:

Een reactie posten