donderdag 14 mei 2015

Duidelijkheid over seniorenselectie KMD seizoen 2015/2016


Van de site van de club

Duidelijkheid over seniorenselectie seizoen 2015/2016
Er is in de komende weken nog een finale van de Districtsbeker voor KMD 1 en een kampioenswedstrijd voor KMD 2 te gaan. Toch gonst het al van de geruchten over hoe de selectie er volgend jaar uit zal zien. Als bestuur zijn we hier tot nu toe niet inhoudelijk op ingegaan, omdat de gesprekken hierover eerst gevoerd moesten worden met de technische staf en de spelersgroep. Dat traject is inmiddels afgerond, en daarom zetten we het hieronder voor alle leden uiteen.


Wat is er aan de hand? Komend seizoen zijn er enkele spelers in de selectie die stoppen of lager gaan voetballen. Als bestuur hebben we in overleg met de Technische Commissie gekeken of deze plekken kunnen worden ingevuld met spelers uit de jeugd of met spelers die nu in lagere teams spelen. Dat bleek grotendeels te kunnen, maar niet helemaal. Daarom hebben we besloten dat er 2 spelers van buitenaf kunnen komen. Sommige KMD-ers vinden dat veel te weinig, anderen vinden dat te veel. Maar goed, alle meningen en belangen zijn gewogen en zo gaan we het doen.
Een zwaarwegend argument hierbij is dat de grenzen van onze veldcapaciteit in zicht zijn. De komende jaren komen er jaarlijks circa 15 jongens over vanuit de jeugd, en daar moet natuurlijk wel plek voor blijven op KMD.

Feit is dat we als bestuur veel vertrouwen hebben in de huidige, jonge selectie. Het 1e team is afgetekend kampioen geworden, het 2e wordt waarschijnlijk ook kampioen. Met deze selectie moeten we een rol van betekenis kunnen spelen in het komende seizoen. 1 speler heeft aangegeven dat hij onvoldoende vertrouwen heeft in deze selectie en heeft besloten om volgend seizoen elders te gaan voetballen. Dit betreuren wij uiteraard ten zeerste.
KMD bestaat nu 76 jaar en we zijn onderweg naar de 100 jaar. Een vereniging als de onze is gebaat bij een helder beleid. Daarom staat de buitengewone ledenvergadering van 22 mei a.s. natuurlijk in jullie agenda. KMD heeft ruim 800 leden en als bestuur proberen we de belangen van al deze leden zo goed mogelijk te dienen. De toekomst van KMD is niet afhankelijk van hoe hoog we spelen met het 1e team of van enkele spelers. De toekomst van KMD wordt door die 800 leden bepaald. KMD is een vereniging waar we met z’n allen trots op zijn, en waar meer dan 200 vrijwilligers vele uurtjes in steken. Laten we met z’n allen genieten van het seizoensslot en met veel plezier toeleven naar een prachtig nieuw seizoen!
Het bestuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten