vrijdag 23 januari 2015

Update asbest bij VELO


Van de site van VELO
De dagen verstrijken het is stil op VELO....

In samenwerking met de Stichting VELO Vastgoed is er, in de voorbije dagen, een driehoek onstaan met de gemeente. In dagelijks overleg, rapporteert de gemeente aan VELO de voortgang en het resultaat. Graag geven we jullie de laatste stand van zaken.

VELDEN
Als gevolg van de lichte vorst is er een kleine vertraging ontstaan in het reinigen van de velden. Vandaag gaat er een ploeg van ca 20 man verder. Ook bij buurman Erasmus wordt volop gewerkt. Maandag volgt er een nieuwe update waarin duidelijk wordt hoe de nabije toekomst er uit ziet. We melden daarover maandag as. meer.

Om nog meer zekerheid te krijgen over de staat van de velden hebben we besloten, als gebruikers van de velden, een second-opinion te laten uitvoeren zodra de velden zijn vrijgegeven door de gemeente. Om absolute onafhankelijkheid te garanderen zal dit onderzoek worden uitgevoerd in opdracht van VELO voetbal.



COMPLEX
Direct na de brand zijn, en nog steeds worden, er regelmatig metingen verricht op ons sportcomplex en rond het gebouw. In die metingen zijn tot dusverre geen verontreinigingen geconstateerd; waarmee ook de verwachting reëel is dat in het gebouw of ventilatiesysteem geen verontreiniging door asbest bestaat. Ook is er geen aanleiding om te verwachten dat gevels en daken zijn verontreinigd. Dit zal op ons verzoek in de komende dagen nader worden onderzocht.

INFORMATIE BIJEENKOMST
We hebben de gemeente en betrokken partijen uitgenodigd een informatie bijeenkomst te houden voor alle VELO leden. Die bijeenkomst gaat dan uitsluitend over VELO. Voor meer informatie: check deze site.

MEER INFO
De liveblog van de gemeente geeft de laatste beschikbare info. Daar waar het specifieke informatie over VELO betreft zullen we dit ook middels de site communiceren.

Het bestuur VELO voetbal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten