vrijdag 26 september 2014

Meet de KNVB met 2 maten.....?


Boy Zuijderwijk van Verburch kreeg afgelopen zaterdag in het duel tegen Te Werve een rode kaart.  De jonge doelman  wordt volgens Sportlink (schikkingsvoorstel) geschorst voor 7 wedstrijden vanwege gewelddadig handelen (buiten een duel om de bal).
Eerder kreeg  Keke Stam ook een dergelijk schikkingsvoorstel voor hetzelfde vergrijp.

Sefa Kurt van Excelsior M. weet inmiddels dat hij vanaf komend weekend voor 8 wedstrijden is geschorst. Zijn procedure tegen het schikkingsvoorstel heeft hem een wedstrijd "extra" opgeleverd. De omschrijving bij zijn vergrijp was ernstig gemeen spel (tijdens duel om de bal) en bedreigen van de scheidsrechter.

Luigi Bruins (Excelsior R.) kreeg voor een handgemeen tegen FC Dordrecht ook rood. Hij krijgt voor zijn handelen (buiten een duel om de bal) slechts 3 wedstrijden en 1 voorwaardelijk........

Dergelijke sancties voor het betaald- en amateurvoetbal zijn natuurlijk allemaal vastgelegd in dikke handboeken of in aanvullende uitspraken (jurisprudentie), maar het blijft vreemd dat een amateurspeler harder gestraft moet worden!!

Ajax werd recent veroordeeld voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers hebben een schikkingsvoorstel geaccepteerd waardoor Ajax de volgende uitwedstrijd in de beker zonder eigen aanhang op pad gaat.
Deze extreem lage straf (NAC moest na een vuurwerk-incident van de eigen aanhang een flinke boete betalen en een THUISwedstrijd zonder publiek spel) heeft ook veel reacties op geroepen.
Het wordt nog lachwekkender. Ajax speelt de eerstvolgende uitwedstrijd in de beker in en tegen URK. Voor die gemeente zal het nog een hele opgave worden om dat allemaal goed te regelen.
Bondsvoorzitter van de KNVB Michael van Praag laat op zijn twitteraccount het volgende weten:
Tuchtrechters zijn onafhankelijk. De KNVB bepaalt de straf niet. Zo hoort het. Het ongemak over de hoogte kan ik me voorstellen en deel ik.
Helaas is in dit geval niet "echt"recht gesproken. Ajax heeft immers al het schikkingsvoorstel van de aanklager geaccepteerd. Een rechter heeft niet meer hoeven te oordelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten