zondag 25 mei 2014

Zondag 25 mei 2014

Westlands nieuws


De nieuwe trainer van Den Hoorn, Peter Pothof, heeft zijn selectie uitgebreid met Michael v.d. Werf ((Wippolder), doelman Mauro Bos (DUNO)  en Jeremie Laroche (was gestopt). Uit de A-jeugd maken Pascal Boy, Jorik van Adrichem en Glenn Plum de overstap naar het vlaggenschip.

Zaterdag hebben  3 clubs uit de regio zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. Zowel HVC'10 (WV-HEDW),  Honselersdijk (Piershil)  als Maasdijk (Gouda), starten komende zaterdag met een uitwedstrijd.

De successen van de Westlandse teams hebben ook hun keerzijde. Maasdijk en Honselersdijk hebben besloten zich terug te trekken uit de Flynth Westland Cup. Excelsior M. en FC 's-Gravenzande gaan dus zonder te spelen door naar de volgende ronde.
De komende week resteert alleen nog op woensdag een wedstrijd tussen KMD en SC Monster.

De wedstrijden


  • Westlandia moet winnen van EDO om zich te plaatsen voor de volgende ronde (dubbel tegen Haaglandia). De Zouaven, het 3e team in deze 1/2 competitie is al uitgeschakeld voor een plaats in de topklasse.  Het team uit Noord-Holland verloor zowel van de Naaldwijkers als van EDO met 3-1
  • Voor het 1e team van Den Hoorn geldt dat winst direct promotie betekent naar de 2e klasse. RVC'33 heeft de heenwedstrijd wel met 3-1 gewonnen
  • De beloftes van Westlandia starten met de 1/2 competitie op weg naar het kampioenschap van Nederland.  OJC Rosmalen, het 3 team in de poulefase, won vorige week met 4-0 van UDI'19.
thuis uit uitslag doelpuntenmakers
Westlandia 1 EDO 0-2
Den Hoorn RVC33 5-2na verlening. Den Hoorn naar de 2e klasse!!!




ESTO 2 Den Hoorn 2 1-1res. 1/2e klasse (DH staat voor met 2-0)
Den Hoorn 3 GLZ Delfshaven 2 2-0res. 2/3e klasse (DH won uit met 5-2)




UDI'19 2Westlandia 21-2Donderdag volgt wedstrijd tegen OJC Rosmalen 2 in Naaldwijk




Overig nieuws


Het uit de 3e klasse gedegradeerde CION, kreeg via een achterdeur toch nog de kans handhaving. Via P/D-wedstrijden moet het team van Marco Sas zich zien te handhaven. Het nemen van de 1e hindernis, SCO'63, lijkt een eenvoudige klus te gaan worden. In Vlaadingen won CION met 3-0. Dinsdagavond is de return, waarna de winnaar naar de volgende ronde gaat

Het kan verkeren in het voetbal. Spakenburg wist zich vorig seizoen ternauwernood in de finale van de nacompetitie veilig te spelen in de topklasse. Een jaar later is de ploeg kampioen van diezelfde topklasse.
Katwijk pakte vorig jaar de amateurtitel, maar degradeerde een paar weken geleden op de slotdag naar de hoofdklasse. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want als de bond meewerkt, zijn er volgend jaar 6 derby's in Katwijks.
Rijnvogels promoveerde uit de 1e klasse en Quick Boys werd zaterdagmiddag uitgeschakeld voor promotie naar de topklasse. De amateurs van Ajax wonnen de 1/2 competitie en gaan door na de volgende ronde tegen Noordwijk.

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten