vrijdag 6 december 2013

vrijdag 6 december 2013

Westlands nieuws


FC 's- Gravenzande wordt regelmatig geconfronteerd met afkeuring van de grasvelden. Op de site laat de voorzitter van de club het volgende optekenen:
Regelmatige afkeuringen van de velden
De laatste maanden worden wij geconfronteerd met het feit dat onze velden regelmatig worden afgekeurd, niet alleen op wedstrijddagen, doch wat de trainingsvelden betreft, ook op trainingsdagen. Het meest in het oog springende feit is natuurlijk de slechte staat van het hoofdveld, ondanks het gegeven dat vorig jaar een ingrijpende renovatie van dit veld is uitgevoerd. De feitelijk situatie is zo, dat het hoofdveld – ondanks de vrij ingrijpende renovatie in 2012 – zelfs slechter lijkt te zijn dan voor de renovatie.

Wij als bestuur maken ons echter niet alleen zorgen over het hoofdveld, doch ook over de overige natuur -en de wetravelden. Op deze velden spelen immers in de regel de lagere elftallen en het is uitermate vervelend steeds te moeten horen dat op één of meerdere bijvelden niet kan worden getraind of gevoetbald. Wij merken het ook aan de opmerkingen welke ons bereiken. Er is hierover veel ongenoegen onder de leden.

Veel leden vragen zich af of het bestuur wel voldoende druk op de gemeente Westland uitoefent om tot verbetering van de situatie te komen. Er zijn zelfs leden die denken, dat het bestuur de slechte toestand van de velden gelaten over zich heen laat komen en er weinig aan doet.  Niets is echter minder waar. Herhaaldelijk is hierover contact met verantwoordelijke functionarissen van de gemeente Westland, soms vrijwel dagelijks. Het antwoord dat wij echter steeds krijgen is dat er “geen geld” is. En daar moeten we het in feite mee doen.

Recentelijk, namelijk op 14 november j.l., - dat was kort na de wedstrijd tegen Hoek - hebben wij over deze situatie een brief gezonden naar wethouder M. el Mokaddem, in wiens portefeuille de sportaccommodaties zitten, met een afschrift naar de heer drs J.C.M. van Leeuwarden, hoofd van de afdeling vastgoed bij de gemeente Westland. Dit is de afdeling welke het beheer heeft over de sportaccommodaties. Helaas hebben wij nog geen reactie op de inhoud van de brief gekregen. U kunt ervan verzekerd zijn, dat wij alles in het werk zullen blijven stellen om de kwaliteit van de velden verbeterd te krijgen.

Namens het bestuur,
Leo van der Lans, voorzitter.


Ook de voorzitter van Westlandia gebruikt de site van de club om aandacht te krijgen voor ontwikkelingen binnen de club:
Bouwcommissie kleedkamers vraagt om steun

Beste Westlandianen,

Zoals u wellicht zult weten is dat op de zaterdagen de behoeften aan kleedkamers groter is dan we op het eigen complex voorhanden hebben. De laatste jaren wordt de nood gelenigd door af en toe gebruik te maken van de kleedkamers gelokaliseerd in het voormalig onderkomen van Westlandia handbal. De teams die daar worden ondergebracht weten als geen ander dat dit niet de gewenste situatie is. Echter doordat we met VV Naaldwijk in het welbekende onderzoek verkeerden, konden we als bestuur niet anders dan met de geschetste situatie dealen.

Nu het proces van een eventuele fusie is beëindigd, is besloten om zo snel als mogelijk over te gaan tot de bouw van minimaal zeven nieuwe kleedkamers. Hiervoor is een bouwcommissie geformeerd die de hiervoor beschreven opdracht handen en voeten moeten gaan geven.

U zult begrijpen dat de commissie heel wat onderzoek en werk moet gaan verzetten. De eerste contouren van het plan worden al zichtbaar. Het streven is om begin volgend jaar de eerste artist's impression op tafel te hebben. Daarna volgt het proces van vergunning aanvragen, het financieringsvraagstuk invullen, de leden toestemming vragen etc etc.
U ziet er moet nog veel gebeuren voordat de eerste teams zich in de nieuwe omgeving kunnen gaan omkleden. Wellicht dat u denkt "daar wil ik ook wat in gaan betekenen", u bent van harte uitgenodigd. Ben Burger of Johan Leerdam, beiden lid van de bouwcommissie, verwelkomen u graag.

Daarnaast is op het ogenblik een andere commissie bezig om te bezien of de kantine een meer eigentijdse uitstraling en sfeer kan krijgen waar we de eerst komende jaren mee vooruit kunnen.

U ziet het, er zijn weer een groot aantal enthousiaste Westlandianen bezig om de vereniging weer verder te brengen.
We houden u op de hoogte.

Namens het bestuur.
Stefan Kester (voorzitter)

De wedstrijden


Dit weekend de voorlaatste speelronde voor de winterstop. De liefhebbers van het spelletje kunnen terecht bij de volgende wedstrijden (tussen haakjes de verslaggever van de WOS)
  • Scheveningen - Excelsior M. (door Sportsignaal)
  • Oranje Wit - FC 's-Gravenzande
  • HVC'10 - Naaldwijk (Gerard van Dijk)
  • VDL -Monster (Willem Lenting)
  • SVC'08 - Lyra
  • DSVP - MVV'27
  • Quick Steps - Westlandia
  • Houtwijk - Honselersdijk (Leo de Jong)
  • TransvaliaZW - KMD
  • Verburch - Quintus (Ruud de Jong)
  • Hargasport - Maasdijk
  • Loosduinen - BMT
  • ---------
  • De Zouaven - Westandia (Martijn Molenaar)
  • Nieuwkoop - VELO
  • VUC Schipluiden
  • Verburch - SJZ (Leo Alblas)
  • Den Hoorn - Meerburg (Johan Voskamp)

Overig nieuws


Aan het eind van de middag zal geloot worden voor het WK 2014. De FIFA heeft zich de hoon van 8 Europese landen op de hals gehaald, door op het laatste moment te gaan rommelen met de indeling in de 4 potten. Toeval of niet maar deze "manipulatie" kan gunstig uitpakken voor het land van UEFA-voorzitter Platini (Frankrijk). Normaal gesproken zou Frankrijk in de 2e pot (zwakke landen) zitten, maar nu wordt door loting bepaald welk niet geplaatst Europees land in de poule van "zwakke landen"  komt. Nederland houdt met alles rekening.......
Overigen zal SBS6 vanavond opnames maken van de loting en wel in de kantine van VDL

© Westlands voetbalnieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten